Nermin Ademović

Iz zeničkog zatvora pobjegao osuđenik tako što je preskočio ogradu

14.06.2021.
u 19:50

Zatvorenik Nermin Ademović je sinoć pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica, potvrdio je za Klix.ba direktor ovog zatvora Redžo Kahrić. Iznenađen je Ademovićevim bijegom jer je bio zatvorenik koji se primjereno ponašao, u zeničkom zatvoru je od 2010. godine zbog 16-godišnje kazne za razbojništvo i ubrzo je mogao i izaći iz zatvora.

"Uklopio se u sustav, prihvatio je uvjete i pravila ponašanja. Zbog toga je prebačen u Paviljon pet gdje su najbolji uvjeti boravka. Tu je bio šest godina i nije pravio nikakve probleme. Zbog dobrog ponašanja je 2018. prebačen u vanjski paviljon. Tu se također dobro ponašao i već godinu i pol je koristio izvanzavodske pogodnosti. Bio na vikendu i uvijek se vraćao. Uskoro je trebao i na godišnji odmor", rekao je Kahrić. Ademovića je opisao i kao vrijednog radnika.

Prema riječima direktora zeničkog zatvora, zatvorenik je bio u bašči, a onda je preskočio ogradu i pobjegao. 

"Sjedio je s još jednim osuđenikom koji je kuhar. Kad je drugi otišao napraviti jaja zatvorskom policajcu, a Ademović je preskočio ogradu", kazao je. Naglasio je da su kontaktirali jednu od dvije njegove sestre, te da im je navela da se Ademović oženio djevojkom iz Sarajeva.

Kahriću je neshvatljivo zašto se odlučio na bijeg s obzirom da su mu preostale još četiri godine i četiri mjeseca zatvora te bi možda i ranije bio pušten zbog dobrog ponašanja.

"Sada mu je to sve palo u vodu ako ga uhvate. Neće više imati pogodnosti", naveo je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije