preko Save

Iz BiH u Hrvatsku u gumenom čamcu prokrijumčarili šest turskih državljana

policija rh
19.03.2023.
u 20:37

Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio je jednomjesečni pritvor dvojici iračkih državljana, osumnjičenih da su jučer preko rijeke Save iz BiH u Hrvatsku prokrijumčarili šest turskih državljana, priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Riječ je o dvojici iračkih ilegalnih migranata, koji su za novac pomagali drugim ilegalnim migrantima, turskim državljanima, u ilegalnim prelascima državne granice, prenosi Hina.

U priopćenju brodsko-posavske PU se navodi da su službenici Postaje granične policije Slavonski Brod u subotu oko 3:20 kod mjesta Slavonski Kobaš zatekli šest turskih državljana te 42-godišnjeg i 38-godišnjeg državljanina Iraka bez dokumenata.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su dvojica Iračana za neutvrđeni iznos prevezli turske državljana u gumenom čamcu preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Policija je protiv dvojice Iračana podnijela kaznenu prijavu, dok je za turske državljane, temeljem Zakona o strancima, pokrenut readmisijski postupak. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije