Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Crna kronika

Ivanković ubijen iz apsolutne blizine, zaplijenjenu odjeću Sunita Hindić nije nosila

30. srpnja 2020. u 19:34 0 komentara 740 prikaza

Suđenje Suniti Hindić (21) optuženoj za ubojstvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela "Villa Ivanković", koje se dogodilo 4. listopada prošle godine, u četvrtak je nastavljeno u Županijskom sudu u Mostaru. Portal Bljesak.info prenosi kako je "vruća" stolica za svjedočenje na današnjem ročištu bila rezervirana za vještake više struka. Tako su danas svjedočili Elvira Karahasanović i Adem Čelik zaposlenici Federalne uprave policije, Odjela za forenzička ispitivanja, koji su radili timsko biološko i balističko vještačenje tragova. 

Elvira Karahasanović analizirala je tragove izuzetog materijala, te se njen nalaz bazirao na biološkom vještačenju. Na odjeći koju je izuzela PU Bugojno, po zapovijedi MUP-a HNŽ-a, nisu pronađeni tragovi krvi. Džemper koji je predan policiji ne sadrži apsolutne nikakve tragove koji bi mogli potvrditi da ga je nosila optužena Hindić. Tragovi nisu pronađeni ni na izuzetoj bluzi, grudnjaku i hlačama, kazala je vještakinja. Jedini predmet koji je Sunitu Hindić smjestio na mjesto događaja jesu ženske 'čizmice' na kojima su bili vidljivi tragovi krvi koji su pripadali ubijenom Ivankoviću. Biološki uzorak unutrašnjosti čizmica pripada optuženoj. 

Balističar Adem Čelik utvrdio je kako je smrtonosni hitac ispaljen iz apsolutne blizine, što znači da su usta cijevi pištolja bila prislonjena na površinu kože ili odmaknuta nekoliko milimetara od površine kože. Nermina Korać, vještakinja kemijske struke na ovom slučaju je analizirala vlas Sunite Hindić kojom je potvrdila prisustvo, tj. korištenje kokaina. Vještakinja nije mogla sa sigurnošću potvrditi u kojem razdoblju je korištena aktivna psihoaktivna supstanca. 

Posljednji vještak na stolici za svjedoke danas bio je Adnan Bešlić koji je vještačio mobitel ubijenog Ivankovića i SIM kartice Hindić, te su pred Sudskim vijećem pročitane neke od posljednjih konverzacija. Razgovor, koji je čitao vještak Bešlić, Ivanković i Hindić vodili su putem aplikacije WhatsApp, a osumnjičena je ubijenom bila spremljena 'Zmajica'. Ivanković je razmjenjivao i poruke s djevojkom iz Srbije, neposredno prije ubojstva. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.