Banja Luka

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske optuženi za primanje mita

06.08.2020.
u 13:37

Sudac za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu, koju je 5. kolovoza podiglo Tužiteljstvo RS protiv inspektora Poreske uprave Nemanje Barovića, Mihajla Ristića, kao i protiv Marinka Bilbije.

Barović i Ristić, inspektori iz Područnog centra Poreske uprave Prijedor, osumnjičeni su zbog krivičnog djela primanje mita i trgovina utjecajem, a Bilbija za davanje mita.

Optužnica Barovića tereti da je kao službena osoba, tijekom 2018. i 2020. godine, vršeći kontrolu obračuna i plaćanja poreskih obveza poreskih obveznika dva puta zahtijevao i primio novčani iznos i to jednom u visini od 5.000 KM, potvrđeno je danas iz Posebnog odjeljenja Tužiteljstva RS za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala u RS.

Drugi put je tražio iznos u visini od 5.000 eura i 250 KM da ne izvrši službene radnje koje bi morao izvršiti, te jednom zahtijevao i primio nagradu u visini od 500 KM da korištenjem svog službenog položaja posreduje da se izvrši neka službena radnja, te na taj način počinio krivična djela primanje mita i trgovina uticajem.

Optužnica Barovića i Ristića tereti da su zajedno, kao službene osobe, 12. srpnja primili poklon, odnosno novčani iznos u visini od 200 KM da u okviru svojih službenih ovlasti ne izvrše radnju koju bi morali izvršiti.

Bilbija se tereti da je službenim osobama ponudio i učinio poklon da u okviru svojih ovlasti ne izvrše službenu radnju koju bi morali izvršiti, čime su Barović i Ristić učinili krivično djelo primanje mita, a Bilbija krivično djelo davanje mita, napominje se iz Posebnog odjeljenje za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala u RS.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije