zatražen pritvor za Avdu Burekovića

Ilegalno uvezao u BiH najmanje 92 automobila, oštetio državu nekoliko stotina tisuća KM

ilustracija
09.10.2019.
u 10:23

Tužiteljstvo BiH zatražilo je pritvor za Avdu Burekovića koji je jučer uhićen na zračnoj luci u Sarajevu zbog sumnje da je ilegalno uvezao u BiH najmanje 92 automobila i tako oštetio državu za nekoliko stotina tisuća KM.

Osumnjičen je da je u razdoblju od 2017. do 2019. kopnenim putem najviše iz Hrvatske u BiH ilegalno uvezao najmanje 92 automobila. Tužiteljstvo BiH zatražilo je određivanje pritvora, piše Klix.ba. 

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bijega osumnjičenog, ali i zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našao na slobodi, ponovno izvršio isto ili slično kazneno djelo koje mu se stavlja na teret.

Bureković je rođen u Zenici 1970. godine, a državljanin je BiH i Velike Britanije.

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, kao državljanin Velike Britanije, duže vremensko razdoblje, preko međunarodnih graničnih prelaza dovezao veći broj motornih vozila na teritorij BiH, te potom vozila prodavao na autootpadima i za nenaplaćene zakonske dažbine za uvoz vozila oštetio državu BiH, te je osumnjičen za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije