operacija velikog obima

Europol: Zapljena droge vrijedne 85 milijuna eura

11.10.2019.
u 13:01

Europol je koordinirao između 16. i 20. rujna operaciju velikog obima Dani zajedničke akcije 2019. Akcija je imala za cilj sintetičke droge i psihoaktivne supstance, trgovinu ljudima, krijumčarenje migranata, krivotvorenje dokumenata, nanošenje šteta okolišu, i provele su je policijske snage država članice EU, trećih zemalja i tijela Europske unije, priopćeno je u petak iz policijske agencije EU (Europol).

Zajednički napori 16 država članica, predvođenih poljskim Središnjim istražnim uredom, bili su usmjereni na trgovce drogom širom Europe. Te akcije nanijele su značajan udarac mrežama trgovaca drogom i rezultirale su zapljenom 85 milijuna eura vrijedne droge s nelegalnog tržišta. Također je zaplijenjeno 11,3 tona sirovina čime je prekinuta proizvodnja amfetamina.

U ovisnosti od metoda proizvodnje, ta količina sirovih materija bila je dovoljna za proizvodnju 6,3 tona amfetamina, vrijednih gotovo 63 milijuna eura na europskom tržištu. Pored toga, zaplijenjene su i droge vrijedne 85 milijuna eura, što predstavlja ozbiljan udarac europskom tržištu droge.

Ostale velike zapljene uključuju 1.300 kilograma kokaina, 22 kilograma i 107 biljki kanabisa, 19.601 tabletu ecstasyja, 10,63 kilograma amfetamina i šest kilograma MDMA.

Ukupni rezultati akcija protiv trgovine ljudima i krijumčarenja migranata  su 411 uhićenja, identifikaciju 54 potencijalne žrtve trgovine ljudima, zapljenu 1,1 milijun cigareta i 223 kilograma duhana, 166 životinjskih primjeraka, 2.472 kilograma nelegalnog ulova ribe, priopćeno je u petak iz Europola.

U operaciji je sudjelovalo 37.000 policajaca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije