Tragedija u Italiji

Autobus s učenicima iz BiH imao prometnu nesreću u Italiji, vozač poginuo

14.09.2018.
u 10:39

U prometnoj nesreći, koja se jutros prije 6 sati dogodila u okolini Brescie u kojem je sudjelovao autobus koji je prevozio učenike iz Istočnog Sarajeva poginuo je vozač autobusa, a 22 djece je ozlijeđeno, potvrdili su Feni iz Veleposlanstva BiH u Italiji.
-Prema informacijama sa kojima raspolaže Veleposlanstvo BiH, jutros rano u prometnoj nesreći koja se dogodila na autoputu u provinciji Brescia sudjelovao je autobus tvrtke Globtour. U autobusu je bilo 50 učenika iz Istočnog Sarajeva, u pratnji dva profesora. Jedan od vozača koji je poginuo je Ivan Ćelan iz Kiseljaka (51 godina), a 22 djece je ozlijeđeno i nalaze se u nekoliko bolnica u provinciji. Profesori nisu ozlijeđeni, kazala je Feni ministrica - savjetnica u Veleposlanstvu BiH u Rimu Gildžana Tanović.

Dodala je da je 34 djece koja nisu ozlijeđena smješteno trenutačno u lokalnoj školi, a tijekom dana će biti prevezeni u Padovu.

-Veleposlanstvo BiH u Italiji je stupilo u kontakt sa gradonačelnikom Manerbia i sa generalnim konzulatom BiH u Milanu, a ostvaren je i kontakt sa drugim vozačem autobusa. On je zadržan u policiji u Brescii, dok se ne razjasne sve okolnosti. Policija je osigurala i prevoditelja, kazala je Tanović.

Tanović je napomenula i da se vicekonzulica BiH u Generalnom konzulatu u Milanu uputila na mjesto nesreće i da će uspostaviti kontakt sa profesorima i djecoma koja nisu ozlijeđena.
-Veleposlanstvo BiH tijekom dana očekuje i zvanični dopis italijanskih organa. Sve što je potrebno da nam upute mi čekamo, kazala je Feni Tanović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije