SARAJEVO

Amel Sejfović osuđen na 10 godina zatvora zbog bjekstva iz KPZ-a Sarajevo

16.09.2020.
u 12:14

Amel Sejfović osuđen je na 10 godina zatvora zbog organiziranja kriminalne skupine koja mu je omogućila bjekstvo iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo 3. rujna 2017. godine.

Sejfović, koji je osmislio plan bjekstva i davao upute suučesnicima, uhićen je 11. rujna na lokalitetu između Visokog i Kiseljaka, da bi tri godine poslije zbog toga bio osuđen na 10 godina zatvora.

Dževad Hazić, koji se teretio za organizirani kriminal u vezi s omogućavanjem bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda i za nedozvoljeno držanje oružja, osuđen je na sedam godina zatvora.

Amir Ibrahimi, koji je pomogao Amelu Sejfoviću prilikom bjekstva, osuđen je na pet godina zatvora.

Članovi skupine su svo vrijeme komunicirali šifrirano putem mobitela i dogovarali detalje bijega.

Tražili su stan u kojem se nakon bijega Amel Sejfović trebao kriti, utvrđivali rute kretanja motora i automobila nakon bijega iz KPZ-a. Nabavili su automatsku pušku kalašnjikov koja je pronađena prilikom očevida u Tušnjićima.

Nabavili su pištolj koji je upakiran u paket i pričvršćen konopcem spušten preko otvorene kupole na krovu KPZ-a u teretanu, a zatim predat medicinskom tehničaru Igoru Milošu koji se tereti da je pištolj čuvao i držao u ambulanti, a potom ga predao Sejfoviću kada je on to od njega zatražio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije