Naslovnica Crna kronika

Uhićene tri osobe, od vlasnika privatne tvrtke iznudili 100.000 KM

03. prosinca 2018. u 11:46 0 komentara 363 prikaza

Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, te angažman Specijalne policijske jedinice i Jedinice za podršku FUP-e, realizirali operativnu akciju kodnog naziva COINTS na području Sarajevske županije, a u vezi s kaznenim djelom razbojništvo i iznuda.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi stambenih objekata na pet lokacija na području SŽ,te su uhićene tri osobe, i to državljanin R Srbije iz mjesta Peć -  Kosovo incijala E.R. (1990.) koje je od ranije poznato policijskim organima kao višetruki povratnik u vršenju teških kaznenih djela, te dvije osobe iz Sarajeva incijala A.Ć. (1991.) i B.D. (1993.), koja se dovode u vezu s navedenim kaznenim djelima.

Prilikom pretresa, pronađeno je i oduzeto p.m.v. čija je vrijednost cca. 40.000 KM, određena količina novca, tvar koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis“ i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelima.

Navedene osobe se sumnjiče da su u lipnju 2018. godine izvršili razbojništvo na štetu vlasnika jedne privatne tvrtke iz Sarajeva, a nakon čega su od iste osobe iznudili i cca. 100.000 KM. Nadalje, iste osobe se sumnjiče da su do realizacije te operativne akcije pripremali ponovnu iznudu od iste osobe i to za novčani iznos od 120.000 KM.

Uhićene osobe su privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade nakon čega je osoba B.D. po naredbi postupajućeg tužitelja puštena na slobodu, dok će osobe E.R. i A.Ć. biti u zakonskom roku predani Županijskom tužiteljstvu uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Asistenciju prilikom pretresa pružili su pripadnici MUP-a SŽ, priopćeno je iz Federalne uprave policije (FUP). 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.