​Irci traže radnike u Mostaru i Livnu, plaća preko 4000 KM

​Irci traže radnike u Mostaru i Livnu, plaća preko 4000 KM
12.09.2018.
u 13:02
Pogledaj originalni članak

Predstavnici irske tvrtke Musgrave već nekoliko tjedana borave u Hrvatskoj i BiH u potrazi za radnom snagom. Kada je riječ o BiH, boravili su u Mostaru i Livnu, gdje su početkom rujna održali “Dane otvorenih vrata”, prenosi Pogled.ba.

Musgrave je vodeća tvrtka u distribuciji hrane i najveći privatni poslodavac u Irskoj. Ovo nije prvi, a sigurno ni posljednji put da dolaze u ovu regiju u potrazi za radnicima.

-U potrazi smo za radnicima u skladištu koji bi se pridružili našem timu u provinciji Leinster i Munster (Dublin & Kildare & Cork) u distribucijskim centrima u Irskoj, navode iz ove kompanije. Primjera radi, na portalu posao.ba trenutačno se mogu pronaći tri aktivna oglasa kompanije Musgrave. Ono što je zanimljivo je da tvrtka nudi visoku plaću, barem za naše standarde, i velike mogućnosti napretka.

Naime, kako su naveli iz ove kompanije prilikom nedavno organiziranih „Dana otvorenih vrata“ u Mostaru i Livnu, satnica rada plaća se 11,95 eura, a kod noćne smjene 13,02 eura. Uz to, dostupni su i tjedni bonusi od 86 eura.

Početkom rujna održali Dane otvorenih vrata

Kada se to preračuna, ispostavlja se da radnici mjesečno mogu zaraditi 4 do 5 tisuća KM. O ovoj kompaniji posljednjih dana pisali su i mediji iz Hrvatske, gdje također regrutiraju radnu snagu. Posljednja stanica u toj zemlji im je Rijeka, nakon što su prošli Slavoniju i Dalmaciju.

Veliki odziv, stabilna tvrtka

-Odziv je jako velik, a tvrtka je vrlo stabilna. Tražimo radnike za dugotrajan, stalni, stabilan radni odnos koji će izravno s poslodavcem potpisati ugovore o radu, kazao je hrvatskim medijima Marko Hrebak iz menadžmenta Musgravea. Ova tvrtka ima 350.000 radnika i već zapošljava 300 ljudi iz Hrvatske, što u skladištima, što u supermarketima.
-Nije da sad nama treba toliko i toliko ljudi. Radimo prvenstveno bazu podataka, a najbolje kandidate koji su spremni odmah raditi, odmah ćemo i zaposliti. Dajemo priliku ljudima koji su se već odlučili za rad u Irskoj da ne lutaju, nego da imaju siguran posao u startu. Velika je mogućnost napredovanja, ali to je vezano uz nivo poznavanja engleskog, obrazovanje i puno drugih stvari. Uglavnom radnici počnu u skladištu, a napredovanje je individualno, jako često i puno je prilika za napredovanje, a time i za veću plaću, kazao je Hrebak riječkom Novom listu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.