Poslovni susret

Gotovo 30 posto aktivnih kompanija u Vitezu bonitetno izvrsno

Gotovo 30 posto aktivnih kompanija u Vitezu bonitetno izvrsno
12.09.2018.
u 20:09
Pogledaj originalni članak

Analitičko bonitetna kuća Bisnode je, uz pokroviteljstvo općine Vitez, u utorak u ovoj općini organizirala Poslovni susret na temu bonitetna izvrsnost, kao priliku da istakne bonitetno izvrsne kompanije Srednjobosanske županije i posebno općine Vitez.

Bonitetna izvrsnost predstavlja nadprosječnu ocjenu poslovanja kompanija a koliko su takve kompanije značajne za ekonomiju svake zemlje govori i činjenica da je u prosjeku nešto više od 20 posto kompanija regije bonitetno izvrsno, a one drže gotovo 80 posto gospodarstva po prihodima i dobiti i preko 60 posto po broju zaposlenih.

Pokazatelji u općini Vitez su iznad prosjeka SBŽ-a, ali i čitave BiH, stoga nije ni slučajan izbor za poslovni susret upravo općina Vitez, koja je prepoznala značaj ove teme i dala podršku u organizaciji ovog skupa, priopćeno je iz Bisnode BH.

Obraćajući se prisutnima, načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić istaknuo je "kako u današnjem vremenu kada je sve globalizirano i kada biznis možete raditi s bilo kojeg mjesta na kugli zemaljskoj, jako je važno da imate informaciju s kim ćete raditi".

- Informacija o tome koja je tvrtka pouzdana, koja je tvrtka u fazi izvrsnosti, ima svoju cijenu, posebno je ta cijena važna u sferi uspješnog ili neuspješnog posla - istaknuo je Bošnjak-Matić.

Predstavnici bonitetno izvrsnih kompanija imali su priliku čuti kratku analizu gospodarstva i utjecaja bonitetno izvrsnih kompanija na njezin razvoj, a dio njih je preuzelo Bisnode certifikat bonitetne izvrsnosti, međunarodno priznatu potvrdu kvaliteta svog poslovanja.

- Biti nositelj certifikata bonitetne izvrsnosti jedno je od rijetkih međunarodnih priznanja kojim dokazujete svojim potencijalnim partnerima da ste odgovorno i kvalitetno vođena kompanija s kojom treba poslovati - izjavila je direktorica Bisnode BH Zlata Mulać Jagličić, koja je i uručila certifikate bonitetne izvrsnosti predstavnicima tvrtki: Hajdarević Transport iz Ilijaša, Gradel iz Drvar, ADK d.o.o Novi Travnik, Winter d.o.o. Travnik, Grakop d.o.o. Kiseljak, Saraj Komerc Gornji Vakuf te medijske kuće TNT i Kanal 6 iz Travnika.

- Vjerujem da će ove kompanije iskoristiti svoja priznanja na najbolji mogući način, i da će im omogućiti pronalazak novih poslovnih partnera i izvan granica naše zemlje, jer Bisnode certifikat potvrđuje da su ocijenjene istim kriterijima kao kompanije u bilo kojoj od tih zemalja, čime ih stavlja u ravnopravan položaj s bonitetno izvrsnim kompanijama Europe, što i jeste vrijednost i svrha Bisnode certifikata- dodala je direktorica Bisnode BH.

Jedna od njih je kompanije sa zlatnom bonitetnom izvrsnošću, koja se stiče za izuzetno poslovanje tri godine za redom a koja već drugi put preuzima ovo laskavo priznanje. Riječ je o kompaniji FIS iz Viteza koja je već godinama u vrhu bh. gospodarstva po svim pokazateljima.

- Što reći osim da smo ponosni na priznanje za naš rad. S druge strane, sad imamo i obvezu da i ubuduće budemo izvrsni - izjavio je direktor FIS-a Zoran Maros.

Od ukupnog broja aktivnih kompanija Srednjobosanske županije, njih 23,17 posto su bonitetno izvrsne, a samo 4 posto bonitetnih imaju zlatnu bonitetnu vrijednost. Ove kompanije realiziraju 68,49 posto ukupnog prihoda i 72,35 posto ukupne dobiti a zapošljavaju 57,27 posto ukupnog broja zaposlenih u SBŽ-u.

Općina Vitez ima bolje prosječne pokazatelje u odnosu na svoju županiju - gotovo 30 posto od ukupnog broja aktivnih kompanija općine je bonitetno izvrsno, a one oprihoduju gotovo 80 posto od ukupnih prihoda i više od 90 posto ukupne dobiti općine, a upošljavaju 57 posto ukupnog broja zaposlenih u općini, što je veći prosjek i u odnosu na BiH, a gotovo trećina kompanija sa zlatnim bonitetom u županiji nalazi se u ovoj općini.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.