manifestacija večernjakova pečata

Večernjakove mažoretkinje i Vojni orkestar bili su uvertira u spektakl

VL
Autor
Željko Andrijanić
17.05.2018.
u 10:35
Pogledaj originalni članak

U 20 sati od Parka nobelovaca i zgrade Večernjeg lista BiH krenuo je defile “Večernjakovih mažoretkinja” uz pratnju Vojnog orkestra Oružanih snaga BiH. Brojni građani Mostara, kao i oni koji su došli iz udaljenih mjesta, zapljeskali su orkestru i predivnim mažoretkinjama koje su izvodile akrobacije s mažoret štapom.

Kiša nije poremetila spektakl

Sve one pripremaju se za 1. nacionalno mažoret prvenstvo u organizaciji Nacionalnog mažoret saveza, čiji će domaćin biti Mažoret klub Uskopljanke. Tako su do crvenog tepiha Večernjakova pečata defilirale Mostarke, Gruđanke, Tomislavgrađanke i Novotravničanke, a na ulazu u dvoranu herceg Stjepana Kosače čekale su ih predivne Širokobriješke mažoretkinje tako da je prizor bio uistinu fantastičan. Zatim su se poredale uz crveni tepih te zajedno dočekivale goste Večernjakova pečata, praveći špalir. Anja Puhalo, koja koordinira “Večernjakovim mažoretkinjama”, istaknula je da ni kiša nije mogla poremetiti spektakl. Upravo se ona s voditeljicom Ivanom Vidmar, mažoretkinjama, ali i posjetiteljima koji su ispred Kosače pratili spektakl na TV ekranu, javila u izravni prijenos ustvrdivši kako se radi o jednoj od najvećih manifestacija ovakve vrste. Mažoretkinje su i po završetku manifestacije špalirom dočekale pobjednike u kategorijama, kao i četvoricu trenera, osobe godine u BiH, koji su poslali snažne poruke i njihovim, nogometnim rječnikom rečeno, odigrali su fantastičnu akciju i pogodili mrežu za konačnu pobjedu.

Oduševljenje organizacijom

Također, brojni koji su došli sa strane bili su impresionirani onim što vide na Večernjakovom pečatu. Španjolka Mayca Teba, jedna od najvećih glazbenih opernih diva u toj zemlji, istaknula je kako je bila skeptična prema dolasku u Bosnu i Hercegovinu, s obzirom na to da u svijet iz ove zemlje idu uglavnom negativne slike, a klipovi iz rata i dalje su najaktualniji na internetskim servisima, iako su od njegovog završetka prošla više od dva desetljeća. Andalužanka, koja je prošla brojne svjetske dvorane i gradove, ostala je oduševljena organizacijom i samom manifestacijom.

Premda je spektakl završio, za direkciju Večernjakova pečata nema odmora jer su već počela pristizati imena i prezimena potencijalnih, nominiranih za 18. Večernjakov pečat koji je najavljen za iduću godinu. Samo prošle godine, Ocjenjivački sud je pred sobom imao oko dvije tisuće imena koja su detaljno analizirana, zatim eliminirana, a sve kako bi se došlo do 150 nominiranih, koje će javnost prihvatiti i podržavati tijekom trajanja kandidature. S obzirom na to da su sve nominirane osobe imale one koji su ih podržavali u borbi za osobu godine, jasno je da su kriteriji, koje je postavio Večernjakov pečat, zadovoljili javnost i struku. BHRT priprema i emisiju o radu ekipe Večernjakova pečata i tome kako je nastajao Večernjakov pečat i što se događalo u pozadini najglamuroznije manifestacije u BiH.

Dok se sliježu dojmovi oko 17. Večernjakova pečata, potencijalni nominirani za ovu godinu već se naziru...

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.