ZDRAVLJE

Gwyneth Paltrow ženama još uvijek predlaže stavljanje kamenja u vaginu

Foto: Press Asociation/Pixsell
Gwyneth Paltrow ženama još uvijek predlaže stavljanje kamenja u vaginu
06.09.2018.
u 19:45
Kalifornijska ginekologica još prošle godine napisala joj je otvoreno pismo u kojem je taj proizvod i njegove navodne beneficije prozvala "najvećim smećem u povijesti".
Pogledaj originalni članak

Jedan od najkontroverznijih proizvoda koji je Gwyneth Paltrow predložila, podržala i prodavala kroz svoj popularni lifestyle brend Goop zasigurno je jaje od žada ili kvarca. Na svojoj stranici sugerirala je ženama da taj kamen u obliku jajeta stavljaju u svoju vaginu i ostave ga tamo čak i preko noći kako bi se "bolje povezale sa svojom unutarnjom moći i pravom ženskom energijom." 

Jen Gunter, kalifornijska ginekologica još prošle godine napisala joj je otvoreno pismo  u kojem je taj proizvod i njegove navodne beneficije prozvala "najvećim smećem u povijesti" i dodala da "ništa takvo sigurno ne može pomoći s hormonalnim balansom."

U utorak se Gwynethin brand Goop Inc. nagodio isplatiti 145 000 dolara oštećenim kupcima tog proizvoda, koji su tužili brend zog znanstveno nedokazanih tvrdnji. Osim toga, trebali bi i prestati promovirati taj proizvod kao nešto što je dobro za zdravlje.

Iako se informacije o proizvodu i samo jaje još uvijek mogu naći na Goop stranici, brend tvrdi da je razlog tomu što se nisu složili s razlogom tužbe i nisu priznali da krivnju nego su se samo nagodili kako bi se tužba riješila brzo i prijateljski. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.