Foto: Reuters Glumac šokirao: 'Bio sam u kontaktu s Van Goghovim duhom'

Glumac šokirao: 'Bio sam u kontaktu s Van Goghovim duhom'

04. 09. 2018. u 11:35 0
- Na rukama smo imali bijele rukavice i oprezno smo prelistavali bilježnicu sa skicama, a onda me u jednom trenutku Julian zgrabio za ruku i udario njome po jednoj od skica. Bilo je to kao u 'Egzorcistu - kazao je Dafoe

 Dok se pripremao za ulogu Vincenta Van Gogha u novome filmu "At Eternity's Gate" o slavnome francuskom slikaru, glumac Willem Dafoe napravio je nešto zbog čega bi kustosi muzeja u Arlesu još dugo mogli imati noćne more.  

Dok je s Julianom Schnabelom, redateljem filma, ujedno i slikarom, prelistavao "izgubljenu" bilježnicu s Van Goghovim skicama iz Arlesa, Schnabel ga je pogledao kao da je opsjednut, ispripovijedao je Dafoe. 

- Na rukama smo imali bijele rukavice i oprezno smo prelistavali bilježnicu sa skicama, a onda me u jednom trenutku Julian zgrabio za ruku i udario njome po jednoj od skica. Bilo je to kao u 'Egzorcistu'. Julian je zapravo pokušao obaviti transmisiju, uspostaviti vezu između mene i Van Gogha... i čini se da je uspjelo - ispripovijedao je glumac. 

I premda se oko autentičnosti bilježnice s Van Goghovim skicama lome koplja, Dafoe je uvjeren da je ona originalna. 

I on i Schnabel, slikar neoekspresionizma koji je slavu stekao osamdesetih godina prošlog stoljeća svojim "slikama na tanjurima", pri čemu je koristio razbijene keramičke ploče, na poznatom su terenu kad je riječ o filmovima o neobičnim i tragičnim sudbinama velikih umjetnika. 

Dafoe se morao uhvatiti u koštac s demonima Paola Pasolinija, velikoga talijanskog redatelja, kojeg je glumio u istoimenom filmu Abela Ferrare iz 2014., a Schnabel je snimio film "Basquiat" o tragičnom životu slikara Jeana Michela Basquiata, njegova velikog prijatelja. 

 

pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".