Istraživanje znanstvenika

Freddie Mercury najbolji je pjevač svih vremena

Freddie Mercury najbolji je pjevač svih vremena
05.09.2018.
u 09:53
Pogledaj originalni članak

Freddie Mercury, rođen na današnji dan 1946. godine, i službeno je najbolji pjevač svih vremena.

Skupina austrijskih, čeških i švedskih znanstvenika provela je istraživanje, koje je objavljeno u Logopedics Phoniatrics Vocology. Iako nisu testirali urbani mit po kojem je Mercury imao raspon glasa od pune četiri oktave, otkrili su neke više nego zanimljive činjenice o glasu legendarnog pjevača.

Prije svega, iako je bio poznat kao tenor, zapravo je bio bliži baritonu. Tim znanstvenika to je bazirao na šest intervjua koje je frontmen Queena dao, a koji su otkrili da je prosječna frekvencija njegovog glasa 117.3 Hz, piše Unilad. Njegove glasnice snimili su u čak 4132 sličice u sekundi, da bi mogli točno vidjeti kako je Freddieju uspijevalo to što mu je uspijevalo.
Zaključili su da su se Freddiejeve glasnice jednostavno brže kretale nego kod drugih ljudi. Primjerice, dok se tipični vibrato kreće frekvencijom između 5,4 Hz i 6,9 Hz, kod Mercuryja se kretao na oko 7,04 Hz.
-Kvantitativna analiza koja je koristila novo uvedeni parametar za procjenu pravilnosti vokalnih vibracija potkrijepila je svoju perceptivnu nepravilnu prirodu, sugerirajući da je (ne)pravilnost vibrata distinktivno obilježje pjevačkog glasa, piše u studiji objavljenoj prvi put prije dvije godine.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.