Predstavljena knjiga 'Naš fra Bono', autora Ivana Anđelića

Predstavljena knjiga 'Naš fra Bono', autora Ivana Anđelića

19. 08. 2018. u 10:49 0

U sklopu Goranačkog ljeta u subotu je u Gorancima upriličeno predstavljanje knjige "Naš fra Bono", autora Ivana Anđelića.

Spomenuta knjiga senzibilan je tekst o bivšem goranačkom župniku fra Boni Krndelju i njegovom svećeničkom pozivu i poslanju. Fra Bono Krndelj bio je humana osoba, mirotvorac i svećenik ispred svoga vremena. U jeku tadašnjih ratnih sukoba u Konjicu fra Bono je osoba koja je smjelo i hrabro otišla u taj kraj pomažući preostalim žiteljima Konjica i suosjećajući s njima mnogobrojne patnje koje su ih zadesile.

Autor knjige Ivan Anđelić govorio je o veličini osobe fra Bone Krndelja, pripadnosti franjevačkom redu i redovničkim pravilima.

Goranački župnik fra Ivan Ivanda ustvrdio je kontemplativnu dimenziju fra Bone Krndelja uvodeći slušatelje u misiju poslanja koje nudi svećenički poziv i djelovanje.

Ivan Vrljić, tajnik Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnice Mostar, je knjigu definirao kao savršenu dokumentarnu i povijesnu građu tvrdeći kako se kroz lik fra Bone Krndelja uči o poniznosti, jednostavnosti franjevačkog i svećeničkog poziva.

Knjiga je izdana u nakladi Franjevačkoga samostana Konjic te Hrvatskoga kulturnog društva "Napredak" podružnica Konjic.
 

pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".