Otvorena Šesta Internacionalna umjetnička kolonija "Sarajevo 2018"

Otvorena Šesta Internacionalna umjetnička kolonija "Sarajevo 2018"

12. 09. 2018. u 21:15 0

Šesta Internacionalna umjetnička kolonija "Sarajevo 2018" otvorena je večeras u Gazi Husrev-begovom Hanikahu u Sarajevu.

Organizatorica Kolonije Mirsada Baljić kazala je Feni da se na izložbi predstavlja 19 umjetnika iz Turske, Kipra, Grčke, Velike Britanije, Kosova, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

- Tijekom osam dana trajanja Kolonije nastalo je 50 radova, u tehnici akril i ulje na platnu koje posjetitelji mogu vidjeti do 21. rujna - rekla je Baljić.  

Prenoseći dojmove umjetnika, sudionika kolonije, Baljić kaže kako ih fascinira Sarajevo, prekrasni ambijent u Hanikahu, dok oni koji dolaze već treći put otkrivaju nove čari BiH, kao što su Mostar i Počitelj.

Jedna od njih je profesorica slikanja Sveučilišta Gazi u Ankari Birsen Ceken Yildirim iz Turske koja se predstavila sa tri rada u akrilu.

- Na svim slikama je Mostar, Stari most i okolina, jer me to najviše dojmilo - istaknula je i dodala kako treći put sudjeluje u Koloniji, a ranije je slikala Hanikah i sarajevske zvekire.    

pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".