Izgorio cijeli vinograd u Sovićima

Izgorio cijeli vinograd u Sovićima

12. 09. 2018. u 16:38 0

Pet požara u utorak je gorjelo na području Županije Zapadnohercegovačke, od čega tri u Ljubuškom te po jedan u Širokom Brijegu i Grudama.

Prvi požar u mjestu Grab u Ljubuškom gasila su tri vatrogasca s jednim vozilom. Gorjela je trava i nisko raslinje, a požar je trajao od 14.15 do 14.55 sati. Opožarena površina je oko 5.000 metara četvornih, prenose Grude online.

Neposredno nakon ovoga, u periodu od 14.55 do 16.20 sati, tri ljubuška vatrogasca s jednim su vozilom gasila požar u mjestu Donji Radišići na lokalitetu Draševice. I u ovom požaru gorjela je trava i nisko raslinje. Opožarena površina je oko 10.000 metara četvornih.

Treći požar, u mjestu Grabovnik, gasilo je pet vatrogasaca s dvama vozilima. Gorjela je trava i nisko raslinje, a požar je trajao od 16.25 do 18.40 sati. Opožarena površina je oko 10.000 metara četvornih.

U mjestu Sovići u Grudama, uz put za Drinovce, u vremenu od 15.30 sati do 17.30 sati tri vatrogasca iz DVD Gorica s jednim su vozilom gasila požar u kojemu je gorjela trava i nisko raslinje. Opožarena površina je oko 10.000 metara četvornih, a izgorio je i jedan vinograd.

Tri širokobriješka vatrogasca s jednim su vozilom od 14 do 16 sati gasili požar u mjestu Dobrič. Gorjela je šuma i nisko raslinje. Opožarena površina je oko 4.000 metara četvornih, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".