Tragedija u Srbiji

Beba dobila temperaturu, na putu do bolnice umrla... Otac Filip se izbo 19 puta nožem

Beba dobila temperaturu, na putu do bolnice umrla... Otac Filip se izbo 19 puta nožem
12.09.2018.
u 10:25
Pogledaj originalni članak

Filip Lakatoš (19) iz Srpske Crnje u Srbiji ubo se nožem 19 puta ispred prijamnog odjeljenja Opće bolnice u Kikindi kada je saznao da je njegov devetomjesečni sin Laris umro zbog povišene temperature, koju je dobio zbog rasta prvih zuba.
Tragedija se dogodila u petak uvečer kada je Filip sa medicinskom ekipom Doma zdravlja iz Srpske Crnje stigao u bolnicu sa bolesnom bebom, koja je na putu do bolnice prestala disati. Bezuspješno je pokušana reanimacija, a otac djeteta se izbo nožem na vratima bolnice kada mu je saopćena tragična vijest. Liječnici su mu odmah ukazali pomoć i uputili ga na liječenje u Sremsku Kamenicu. Filip se trenutačno nalazi na liječenju u Klinici za grudnu kirurgiju Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici. Obitelj Filipa Lakatoša kaže da ništa nije upućivalo da će zbog rasta zubića i povišene temperature Laris izgubiti životnu bitku na putu od Srpske Crnje do Kikinde. Izdahnuo je samo dan nakon što je pušten iz bolnice u Zrenjaninu.

- Rasli su mu zubići i imao je temperaturu kada su ga odveli kod liječnika. Dobio je uputnicu za bolnicu u Zrenjaninu, gdje su mu prepisali čepiće, „brufen“ i praškove, kroz plač priča Larisov pradjed Ostoja Jovanović.
Rodica Božica Tomini kaže da njegovo maleno srce nije izdržalo.

- U jednom trenutku je počeo poprimati plavu boju u predjelu usana kada je stigao kući. Pokušala sam ga održavti u životu dok ne stignu u kikindsku bolnicu, ali je nažalost naš Laris preminuo, kaže Božica.

Larisov pradjed Ostoja tužno konstatira da je u pitanju velika nepravda prema njegovom praunuku.

- Dan prije smrti se igrao u kući, bio je veseo. Kako i zašto se ovo desilo, pokazaće obdukcija. Zašto se to meni nije desilo, to je velika nepravda, kaže pradjed.

Filip je nožem ozlijedio plućnu i srčanu maramicu sa dva uboda, a 17 puta se ubo u stomak i sebi je nanio teške ozljede. Preživio je operaciju koja je trajala 12 sati. Laris je prvo dijete Dragane i Filipa Lakatoša, koji su se u lipnju vratili iz Berlina u Srpsku Crnju. Filipova majka je Rumunjka, pa Filip posjeduje rumunjsko državljanstvo i često je sa sinom i suprugom odlazio kod majke u Njemačku.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.