Oproštajni posjet

Zvizdić i Bevanda zahvalili šefu MMF-a za BiH na profesionalnoj i produktivnoj suradnji

zvizdic
Foto: Press
1/2
23.09.2015.
u 14:38

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić i ministar financija i trezora BiH, Vjekoslav Bevanda primili su  danas u oproštajni posjet šefa Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Rona Van Roodena.

Tom prilikom, predsjedavajući Zvizdić se zahvalio za suradnju, podršku i profesionalan odnos prema državi i građanima Bosne i Hercegovine.

Ron Van Roden se zahvalio predsjedavajućem Zvizdiću na izvanrednoj suradnji i visokoj kooperativnosti i rekao da je u BiH proveo tri godine dobre, profesionalne  i produktivne suradnje. Rekao je i da je to razdoblje u  kojem je realizirano sedam pregleda aranžmana s MMF-om i da se nada nastavku suradnje.

On je istaknuo  značaj ekonomske reformske agende  i rekao da je ohrabren reformskim procesima koji su vidljivi u BiH, posebno kroz prilagođavanje domaćeg zakonodavstva europskim standardima.

Predsjedavajući Zvizdić i ministar Bevanda su upoznali šefa misije sa činjenicom da je Vijeće ministara BiH jednoglasno  usvojilo Dokument okvirnog proračuna, Globalni fiskalni okvir i Program javnih investicija za razdoblje od 2016. do  2018.godine, te da će do kraja mjeseca BiH imati nacrt proračuna za 2016.godinu.

Van Rooden je, tijekom susreta, predstavio novog šefa misije MMF-a za BiH Naadema  Illahija i predstavnika MMF-a u BiH Franciska Parodija.

Predsjedavajući Zvizdić je gospodi Illahiju i Parodiju poželio dobrodošlicu u BiH i izrazio nadu u nastavak dobre i kvalitetne suradnje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?