Vitez ima jednu brigu manje nakon pobjede protiv Zvijezde

Zvijezda “pala” kod raspoloženih Vitežana

hhhh
04.05.2015.
u 09:31
Najbolju igru u proljetnoj sezoni nogometaši Viteza okrunili su i uvjerljivom i više nego zasluženom pobjedom protiv, u ovom susretu, potpuno nemoćne Zvijezde koja je sada “zakovana” za dno prvenstvene ljestvice.
Agresivna igra 
Već na samom startu utakmice mogla se vidjeti odlučnost Vitežana, htijenje i želja pobijediti izravnog konkurenta u borbi za ostanak u Premijer ligi BiH. Krenula je domaća momčad žustro, borbeno i agresivno i već u 7. i 9. minuti Pinjuh je bio u prilikama uraditi i nešto više, no sve je okončano tek prijetnjama vrataru Zvijezde. Međutim, na pogodak se ipak nije dugo čekalo, a veliku radost među navijače i igrače Viteza donio je Basara. Naime, u 19. minuti slobodan udarac s ruba šesnaesterca, iskosa s lijeve strane, majstorski je izveo napadač Viteza izravnim udarcem na gol, iznenadio je gostujućeg vratara i lopta je završila u mreži. Osokoljeni Vitežani nastavili su jurišati i napadati prema gostujućem golu i u 24. minuti svoje vodstvo su ipak udvostručili. Lopta je s lijeve strane ubačena u šesnaesterac Zvijezde, najviši u skoku bio je Toni Pezo i s desetak metara glavom neobranjivo matirao vratara Zvijezde Japanca Itoa za zasluženih 2:0. Povratnik u prvu momčad Viteza Branković igrao je vrlo dobro, a u 33. minuti iskosa s desne strane opasno je šutirao, a Ito je vrlo dobro intervenirao. Do kraja prvog dijela Vitežani su bili mnogo bolji, nadmoćniji, no u tom razdoblju igre opasnijih situacija za postizanje pogotka nisu imali. Na odmor se otišlo pri sigurnom vodstvu Vitežana od 2:0.
Igra na sve ili ništa
Gosti su u nastavak utakmice ušli odlučnije i agresivnije, krenuli su, činilo se, na sve ili ništa i u 57. minuti opasno zaprijetili Vitežanima. Naime, u 57. minuti iz dobre pozicije šutirao je Stojanov, a Škorić još boljom intervencijom spriječio radost gostujuće momčadi. Prvi put u drugom dijelu domaća je momčad izvela pravu akciju. U tomu im je pomogla i smušena obrana Zvijezde, brzonogi Pinjuh je pobjegao, zaobišao i vratara Itoa koji je istrčao, te mirno i rutinski loptu pospremio u mrežu za visokih i zasluženih 3:0. Do kraja susreta domaća je momčad igrala na sigurno, bez rizika, čuvala se stečena prednost, a gosti, iako su pokušavali stisnuti Vitežane, u tomu nisu uspijevali iako su u dva navrata u 67. preko Adama i u 83. minuti preko Stojanova bezuspješno zaprijetili sigurnom vrataru Viteza Škoriću. Za trud, zalaganje, dobru igru i tri prekrasna gola navijači su svoje ljubimce s terena ispratili dugotrajnim pljeskom. Pobjeda Viteza bila je tim i veća jer je ostvarena protiv izravnog konkurenta u borbi za ostanak.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije