Sarajevo

Županijsko tužiteljstvo ponovno će razmatrati pritvor Mrkvi i Ćapini

mrkva
07.02.2016.
u 07:00

Vrhovni sud FBiH uvažio je prigovore obrane na zakonitost istražnih radnji

Vrhovni sud Federacije BiH prihvatio je žalbu Tužiteljstva Sarajevske županije podnesenu na odluku Županijskog suda u Sarajevu kojim je ukinut pritvor osumnjičenim Adnanu Mrkvi i Amelu Ćapini, priopćeno je iz Tužiteljstva SŽ.

- Iz Vrhovnog suda FBiH navodi se kako Županijski sud u Sarajevu u svojoj odluci potpuno netočno iznosi stavove Vrhovnog suda FBiH. Naime, Vrhovni sud FBiH u svojoj odluci ističe kako nije zauzeo stav da su dokazi pribavljeni primjenom posebnih istražnih radnji nezakoniti, te ponovno ističe kako je potpuno netočno da je Vrhovni sud FBiH prihvatio prigovore obrane koji se odnose na zakonitost određivanja posebnih istražnih radnji i na zakonitost izvršenog pretresa poslovnih prostorija poduzeća Mrkva Group d.o.o. Sarajevo. Vrhovni sud FBiH je ukinuo odluku Županijskog suda u Sarajevu i predmet vratio na ponovno odlučivanje s uputom da Županijski sud u Sarajevu nakon pažljive i savjesne ocjene svih relevantnih činjenica i dokaza donese pravilnu i na zakonu zasnovanu odluku, navodi se u priopćenju Tužiteljstva SŽ.

Mrkva i Ćapina su uhićeni u akciji “Rebus” u prosincu prošle godine. Za preostalu trojicu uhićenih Ermina Špilju, Adisa Biberovića i Arifa Malićija tada su zatražene mjere zabrane napuštanja zemlje te druge zabrane bez kojih bi osumnjičeni mogli ugroziti proces. Uhićeni u akciji “Rebus” su osumnjičeni da su počinili kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi s kaznenim djelima porezne utaje, krivotvorenja ili uništenja poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, podnošenja 
lažne porezne prijave i pranje novca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije