zenica

Županijska bolnica Zenica u novu godinu ulazi bez gubitaka

bolnica
01.01.2017.
u 18:30

Županijska bolnica Zenica u idućoj godini očekuje da ostvari poslovanje bez stvaranja gubitaka, nakon uspješno saniranih višegodišnjih milijunskih dugovanja.

Osim stabilne financijske situacije u Bolnici su funkcionalni svi ključni dijagnostički aparati, a otklonjeni su i ranije prisutni problemi oko održavanja i servisiranja medicinske opreme.

"Bolnica je u posljednja dva mjeseca, listopada i studenog tekuće godine, poslovala bez gubitaka i taj trend bi trebao biti nastavljen i u idućoj godini, koja bi trebala da donese i mogućnost za racionalno zapošljavanje kvalitetnog medicinskog kadra", kaže direktor Županijske bolnice Zenica, Rasim Skomorac.

Uz velike napore, i uz pomoć Vlade Zeničko-dobojske županije i Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDŽ, zenička bolnica je ove godine usmjerila sva namjenska sredstva u sanaciju objekata, nabavku i održavanje opreme, zatim nabavku rezervnih dijelova, a dio sredstava je usmjerila za izmirenje velikih dugovanja, koja su prijetila da se na duži period blokira račun ove javne medicinske ustanove.

Ovakav način rada pokazao se svrsishodnim i Županijska bolnica Zenica je zabilježila rad sa povećanim brojem pacijenata, dok je broj bolničkih pregleda bio veći za šest posto, a broj operativnih intervencija veći za osam posto.

U iduću poslovnu godinu zaposleni u zeničkoj Županijskoj bolnici, nakon sanacije financijskog stanja i saniranja medicinske opreme, očekuju da se završe i sve aktivnosti vezane za potpisivanje novog granskog ugovora sa dvije reprezentativne sindikalne bolničke organizacije, nakon čega bi oko 1.670 zaposlenih svoje radne obaveze izvršavali bez prosvjeda, koji su zabilježeni u 2016.godini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?