Dug MMF-u

Županije i općine ne mogu do novca jer 
se plaća dug

'Bevanda-MMF 20-05-13'
Foto: ''
19.12.2014.
u 16:32

BiH je do sada dobila ukupno 478,5 milijuna KM, a do nove godine trebala bi dobiti još dvije tranše kredita od po 134 milijuna maraka. No, s obzirom da nova vlast nakon izbora još nije formirana, neizvjesno je hoće li novac biti uplaćen. U izjavama pojedinih političara, doduše riječ je o onim koji su trenutno u tehničkom mandatu, moglo se čuti kako nakon isteka ovog aranžmana treba pregovarati o novom.

Javnost u BiH podijeljena je treba li se i dalje zaduživati kod međunarodnih financijskih institucija s obzirom na to da se kreditima krpaju isključivo proračunske rupe. Dug prema MMF-u iznosi milijardu i 93 milijuna, zatim EBRD-u 767 milijuna te Svjetskoj banci milijardu i 777 milijuna KM duga. Ono što zabrinjava jest činjenica prema kojoj zbog sve većeg zaduživanja entiteta i sve veće otplate tog duga, sve je manje sredstava za raspodjelu entitetima, a od entiteta k županijama i općinama.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?