Ljestvica

Zrinjskom kapitalni bodovi u Gračanici

10.02.2016.
u 08:00

Odlično su utakmice 17. kola Premijer lige rukometaša ‘odradili’ hercegovački klubovi Izviđač i Zrinjski.

Obje ekipe su na teškim gostovanjima osvojile važne bodove, svakako pri tome je posebice značajna pobjeda Zrinjskog koji je tek u 17. kolu stigao do prve gostujuće pobjede.

Spasili izgubljenu utakmicu

Zlatna vrijedne bodove u borbi za ostanak Mostarci su osvojili u samoj završnici. Spasili su već izgubljenu utakmicu, nakon što su serijom 4:0 vodstvo Gračanice 23:21 preokrenuli u 23:25.

Domaći su do kraja uspjeli tek ublažiti poraz za konačnih 24:25. Očito je zimska “terapija” pod paskom novog trenera Zdravka Medića i nekolicina novih igrača, iz jesenske polusezone anemične Mostarce pretvorili u pobjednički stroj koji je u dva kola nastavka osvojio šest bodova, dok je u petnaest utakmica jesenskog dijela bio jedva dva puta uspješniji. Uglavnom, nakon pobjeda protiv Slobode i Gračanice, porasli su izgledi za ostanak u Premijer ligi BiH. Šesnaestu pobjedu na poslovično izazovnom gostovanju u Derventi ostvarili su rukometaši Izviđača, pri čemu su imali dosta problema s bolesti (Matej Hrstić), a još više s prijevozom.

Naime, autobus kojim su krenuli na put pokvario se u Konjicu, dok u drugom autobusu s kojim su nastavili put, grijanje nije najbolje “slušalo“.

Ali zato na terenu...

Međutim, na terenu je odlično štimalo unatoč izvrsnom domaćem vrataru Draganu Starčeviću koji je uspio sakupiti odličnih 15 obrana.

“Skauti“ su slavili 27:33, poluvrijeme 12:16. Najučinkovitiji bio je Josip Šarac s osam pogodaka, virozni Hrstić postigao je pet, David Mandić i Josip Ereš po četiri, kod domaćih najefikasniji bio je Spasoje Pekić sa šest pogodaka. Slavile su i obje Bosne, sarajevska na Ilidži kod Igmana 22:26, a visočka u novoizgrađenoj dvorani protiv Krajine 31:21.

Izgleda da je sveti Bonaventura blagoslovio “šofere” koji su u dvorani Franjevačkog samostana sv. Bonaventure prikazali odličnu igru, uz deset pogodaka Skopljaka, a osam Grujića.

U utrci za treće mjesto i doigravanje, važne bodove na gostovanju iskopao je Maglaj, koji je svladao Slobodu 30:24, na poluvremenu je bilo 19:11.

Goste su predvodili Omanović i Čičkušić s po sedam, dok ni devet pogodaka izvrsnog Čamdžića, Tuzlacima koji se već pakira za niži rang, nije pomoglo.

Gostujuće pobjede u kolu uglavnom “ljubaznih” domaćina, ostvarili su Sloga i Vogošća.

Sloga je slavila u Gradačcu s tijesnih 24:23 (16:12) uz osam pogodaka Gavrića, pet Bosića, dok je strijelce domaćih predvodio Grahovac koji se šest puta upisao u strijelce.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije