SARAJEVO IPAK SLAVILO

Zrinjski propustio priliku za osvajanje dvostruke krune

zrinjski
Foto: Stojan Lasić
17.04.2014.
u 09:35

Utakmica je počela uzbudljivo, a prvu su prigodu gosti imali već u 4. minuti

Nogometaši Sarajeva ostvarili su uvjerljivu pobjedu u Mostaru (1:3), te tako preko Zrinjskog došli do finala Kupa BiH. Jučerašnja utakmica imala je svoj svečarski dio. Najvatreniji navijači Zrinjskog popularni Ultrasi su povodom svojih 20 godina postojanja priredili prigodan dekor. S tribine Stajanje isticale su se poruke poput “20 godina te inspiriramo”, “20 godina tvoj smo glas”... Jučer su Ultrasi bili posebno brojni na Stajanju, a uoči utakmice priredili su i prigodan korteo ulicama Mostara.

Utakmica je počela uzbudljivo, a prvu su prigodu gosti imali već u 4. minuti. Nakon neuspjele zamke zaleđa domaće obrane Velkoski je sam izašao pred vratara Dujkovića, ali je traljavo šutirao, a vratar Zrinjskog lako ukrotio loptu. Uzvratio je Zrinjski preko Crnova koji je u 16. minuti malo oklijevao, pa je njegov šut obrana Sarajeva stigla blokirati. U 15. minuti obrana domaćina kapitulirala. Dobru je dubinsku loptu primio u trku Stojčev, a nakon toga je s njom dobro promiješao obranu Zrinjskog i elegantno zabio za vodstvo. U 26. minuti Zrinjski je pokušao preko Crnova, ali je njegov šut otišao pored gola. U 32. minuti vratar Bandović spasio je Sarajevo. Odlično je loptu pred gol Sarajeva ubacio Simeunović, a sjajan udarac Šćepanovića glavom još bolje je obranio Bandović. U 45. minuti gosti su imali jednu iznenadnu priliku, ali je Dujković opet bio pravovremen. U prvom dijelu rezultat se više nije mijenjao.

U nastavku je Zrinjski prvi zaprijetio u 52. minuti. Sjajan prodor i ubačaj Crnova u pogodak nije pretvorio Simeunović. Samo nekoliko trenutaka kasnije Crnov je također bio neprecizan. Igra se primirila sve do 73. minute kada je sa svega 5 metara udarac Crnova s gol linije očistio netko od braniča Sarajeva. U 80. min. Sarajevo je zabilo drugi pogodak. Nakon pogotka dogodio se i manji izgred. Skupina domaćih navijača burno je reagirala na slavlje službenih članova FK Sarajeva koji su bili u svečanoj loži. Njihovo negodovanje je trajalo nekoliko minuta, a malo je njih i vidjelo pogodak Zrinjskog koji je u 82. min. zabio Bekić. U 87. min. Bandović je spasio Sarajevo nakon jednog udarca. Kazna za promašaje stigla je u 93. minuti kada je Velkoski završio jednu kontru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?