Rukomet

Zrinjski ima priliku na domaćem parketu

BiH; 10.02.2017. Mostar;Dvorana Bijeli Brijeg, Prvenstvena utakmica  Zrinjski -Vogosca Snimio:Stole Lasic
22.02.2017.
u 09:00

Rukometaši Zrinjskog imaju dva susreta na domaćem parketu u kojima će tražiti priliku plasirati se u Ligu za prvaka BiH. Utakmice protiv Maglaja i Dervente mogu odrediti tijek sezone, a Mostarci će biti oslabljeni za Ivanovića koji je doživio lakši potres mozga u Banjoj Luci.

Imperativ

Nakon lošeg prvog dijela Mostarci su u Banjoj Luci u drugom igrali puno bolje i prikazali igru koja ih može ohrabriti. Nakon dva poraza na startu drugog dijela natjecanja momčad Zdravka Medića ima imperativ pobjede u dvobojima na domaćem parketu i nada se velikoj podršci s tribina.

Inače, u poluvremenu utakmice protiv Maglaja bit će održan i ždrijeb za četvrtfinale Kupa BiH. U bubnju će se naći Grude, Jedinstvo, Mira Ilidža, Katarina, Neretva, Izviđač i Krivaja kod rukometašica. U muškoj konkurenciji igrat će Izviđač, Vogošća, Borac Mtel i Maglaj te Konjuh, Zrinjski, Bosna i Krajina. Utakmice se igraju 1. i 29. ožujka.

Sloga nakon pobjede u Prijedoru juri 3 boda kojima bi popravila izglede u borbi za ostanak, dok je Konjuh među klubovima koji se bore za plasman u Ligu za prvaka. Momčad Bojana Unčanina je u dobroj formi.

Velik motiv

- Imamo veliki motiv uzvratiti Konjuhu za poraz u prvom dijelu. Novi igrači su se odlično uklopili i nadamo se pobjedi. Moramo od početka nametnuti svoju igru – poručio je srednji bek Boris Bosić.

Značajna utakmica igra se i u Zenici gdje Čelik traži posljednju priliku ostati u borbi za opstanak. Borac je nakon dva poraza digao formu, ali u Zenicu dolazi opet oslabljen bez bekova Mihaila Stošljevića i Danijela Vukićevića . Razlog za optimizam u banjolučkom timu je što su protiv Zrinjskog, posebno u prvom dijelu, popravili igru u napadu.

- Ako ponovimo igru iz prvog dijela utakmice protiv Zrinjskog, mislim da možemo doći do pobjede. U ekipi Čelika najveća opasnost je pivot Begagić dok je na nama zaustaviti ga. Obrana nam je dobra, uz to, vratari su u formi, tako da moramo to iskoristiti, rekao je Goran Daničić, bek Borca.

Parovi 16. kola prvenstva BiH: Derventa – Prijedor (19), Sloga – Konjuh (19) , Goražde – Krajina (19), Krivaja – Vogošća (19), Čelik – Borac Mtel (17), Zrinjski - Maglaj (20).•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije