PREMIER LIGA

Zrinjski i Sarajevo odigrali derbi susret s dva lica

Zrinjski
Stojan Lasić
19.10.2014.
u 10:10

Mostarci su dominirali u prvom dijelu i vjerojatno tada propustili prigodu dokrajčiti momčad Sarajeva

Po jedno poluvrijeme bolje igre Zrinjskom i Sarajevu bilo je dovoljno za po jedan bod u derbiju 11. kola. Dan u Mostaru bio je kao izmišljen za nogomet. Svaki puta kada se igra neki derbi ulice oko stadiona su pola sata ispunjene ljubiteljima nogometa. Bilo je tako i jučer, a gledatelji su u prvih pola sata mogli gledati opreznu utakmicu s obje strane. Sve do 27. minut nije bilo ozbiljnih prigoda. Zrinjski je imao inicjativu, bio je konkretniji i vidjelo se kako više želi pobjedu. Ipak, nikako nisu uspjevali kazniti neku pogrešku u predaji lopte kakvih je Sarajevo jučer imalo mnoštvo u prvom dijelu.

Promašeni penal

Loptu bi obično agilni Simeunović i Blaić po desnoj strani lako i donijeli do kaznenog prostora, ali izostajao je pravi ubačaj. Kada se već ništa nije opasno događalo na terenu stvari je zakuhao sudac Edin Jakupović. On je praktično ignorirao prekršaj zadnjeg igrača obrane koji je pokupio Nikolića, tribine su skočile i već su se ponadale kako će gostujući igrač dobiti crveni karton, ali sudac je ostao nijem. Ta situacija je propisno naživcirala donmaće kojima je ova situacija možda i preokrenula mentalitet. Zapeli su plemići tada još jače. Bekić je u svom kaznenom prostoru povukao Šćepanovića i sudac je pokazao na bijelu točku. Loš udarac Ivana Crnova uspio je čak uhvatiti vratar Bandović. Mostarci nisu odustajali i sao su nekoliko minuta kasnije došli do vodstva. Sjajno su na desnom boku kombinirali Simeunović i Blaić, a potonji je dobro ubacio loptu pred gol. Tamo se najbolje snašao Ivan Crnov, koji je lijevom nogom zabio za vodstvo. Iskupio se tako spomenuti igrač za promašeni jedanesterac. Nakon pogotka Crnov se razigrao. Pred kraj prvog dijela dobro je prošao jednog igrača, ali je njegov udarac otišao preko gola. Na odmor se otišlo pri vodstvu plemića od 1:0. Sarajevo za prvih 45 minuta nije napravilo ništa, tek su se par puta primaknuli kaznenom prostoru domaćina.

Pogodak Okića

Ipak, u nastavku su gosti krenuli puno ofanzivnije a domaći su igrali znatno slabije, kao da su na teren izašle dvije različite momčadi. Trener Kodro je u igru ubacio Bilbiju i Purića. U 54. minuti Okić je izjednačio, a njega je loptom dobro poslužio Purić. Bilbija je unio dosta živosti u igru gostiju, a on je u 65. minuti pogodio vratnicu. Obje momčadi u drugom dijelu mogle su doći do pogotka. Radulović je dobro probio obranu Sarajeva i dao odličnu loptu na koju su zakasnila dva igrtača, dok je i Nikolić imao sjajnu prigodu. S druge strane Sarajevo je prijetilo preko Bilbije, ali i u drugom dijelu razigranog Okića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?