Turnir Andrije Ankovića u Gabeli

Zrinjski i Budućnost Podgorica u finalu turnira

14.02.2016.
u 07:00

Nogometaši Zrinjskog i Budućnosti igrat će u današnjem finalu (15 sati) Memorijalnog turnira Andrije Ankovića, dok će domaći GOŠK i Cibalija igrati susret za 3. mjesto (13 sati).

Cibaliji pripao dojam

Žustar za gledanje i lijep nogomet, prikazali su hrvatski drugoligaš Cibalija iz Vinkovaca i Zrinjski, u prvoj polufinalnoj utakmici 26. po redu međunarodnog turnira “Memorijal Andrije Ankovića” u Gabeli. Gledano u cjelini, Zrinjski je bio konkretniji, odnosno spretniji, dok je Cibalija ostavila bolji “umjetnički dojam”. Mostarci su slavili s 2:1 pogocima Todorovića i Mešanovića, dok je počasni pogodak za Vinkovčane postigao Tomašević. Zrinjski je do vodećeg pogotka došao uz malo sreće, loptu je na desnoj strani iskosa na nekih 15-ak metara od vrata Cibalije primio Todorović i bez oklijevanja šutirao, vratar gostiju prozreo je njegovu namjeru, ali je lopta na putu zakačila Filipovića i odsjela u suprotnom kutu gola. Prethodno, prvu priliku već u 6. minuti imala je Cibalija, kada je Vitaić silovito tukao s desne strane, ali preko vrata. Zrinjski je uzvratio u 8. minuti, Todorović dobro ubacio, ali Petrak slabo zahvatio loptu i tukao kraj lijeve vratnice. Novu priliku Cibalija je imala u 24. minuti kada je desnu stranu dobro probio Vidović i ubacio do Mišića koji tuče preko vrata. Slijedile su prilike Cibalije u 32., 36. i velika prigoda u 45. minuti kada šut Crnčevića dobro zaustavlja vratar Karačić. U sličnom ritmu nastavljeno je i drugo poluvrijeme, Cibalija je bila češće u prigodi, ali je Zrinjski već u otvaranju zabio pogodio, poslije akcije u kojoj je poentirao Mešanović. Tračak nade za Vinkovčane ukazao se u 65. minuti, kada trener Zrinjskog Vinko Marinović vrši “hokejašku izmjenu”, izvodi 10, a uvodi 10 igrača, samo je vratar Karačić, ostao do kraja. Uslijedile su prilike Cibalije preko Grgića u 66. koji šutira kraj desne vratnice, pa Baše u 68., čiji udarac Karačić odlično brani, da bi Tomašević nakon dobre akcije razantnim udarcem s ruba šesnaesterca, smanjio na 1:2. Potkraj utakmice Cibalija je ponovno u naletu, pa tako Kelez u 79. dobro ubacuje, ali iz nekoliko pokušaja njegovi suigrači ne uspijevaju pogoditi mrežu. U 81. prodire Dabo kojeg u zadnji tren blokira Radeljić. Nova prilika Vinkovčana u 83. minuti, ali Crnčević šutira preko vrata, a onda slijedi brza kontra Zrinjskog preko Filipovića, koji je sve dobro uradio, ali na kraju pogodio vratnicu. Točku na “i” stavio je Dabo koji je pokušao glavom, ali je Karačić bio brži. Inače, za Zrinjski su nastupili: Karačić, Čolić, Stojkić, Laštro, Graovac, Zakarić, Tomić, Žeravica, Petrak, Todorović i Mešanović (još su igrali: Blaić, Stojanović, Radeljić, Katanec, Radulović, Arežina, Šćepanović, Filipović, Aćimović i Nikolić).

Budućnost uvjerljiva

U drugoj polufinalnoj utakmici domaći je GOŠK poražen od Budućnosti iz Podgorice rezultatom 1:3. Za GOŠK su na ovom susretu nastupili: Sušac, Pirja, Đajić, Jelavić, Dalmatin, Odak, Hasković, Vrkić, Bošnjak, Mišić i Kašić (još su igrali: Marić, Nikolić, Zečević, Limov). Gosti su došli u vodstvo u 38. minuti pogotkom Igora Burzanovića, koji se popravio nakon neuspješno izvedenog udarca s 11 metara. Samo tri minute kasnije Đalović je prešao vratara Šušca i rutinski zatresao mrežu, da bi početkom drugog dijela ponovno s 11 metara Budućnost zabila preko Radunovića. Počasni pogodak za GOŠK postigao je Odak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije