U borbenoj, oštroj i uzbudljivoj utakmici dva rivala

Zrinjski došao do boda protiv Veleža u 93. minuti

velez
27.04.2015.
u 10:34

Nogometaši Zrinjskog ostali su na diobi prvog mjesta na ljestvici i nakon remija odigranog u novom gradskom derbiju. Aktualni prvaci su pogotkom Ivana Crnova u 93. minuti uspjeli na gostovanju u Vrapčićima izvući bod (1:1).

Gruba utakmica

Utakmica gradskih rivala tradicionalno je bila oštra i borbena. Već u 3. sekundi susreta pogibeljan start na centru igrališta pretrpio je nogometaš Zrinjskog Radulović. Uprvo su oštri startovi i obilježili početnih pet minuta utakmice. Tako je prvi žuti karton za jedan prgav start dobio Blagojević koji je startao na Muminovića. Nogometaš Zrinjskog samo je nekoliko trenutaka kasnije uzvratio istom mjerom Blagojeviću pa se ovog puta igrač Veleža našao na podu, a Muminović je ovaj put ‘požutio’. U uvodnom dijelu susreta nešto malo više od igre imao je Zrinjski koji je u 13. minuti imao preko Muminovića solidnu prigodu. Veznjak Zrinjskog je odapeo s 25 metara, ali je njegova lopta prohujala malo preko gola. Nešto slično pokušaju imao je i Stojkić, ali njegova lopta upućena prema golu Veleža bila je bezopasna. Velež je došao u vodstvo nakon svog prvog udarca iz kuta. Jedan ubačaj na peterac nekako je zahvatio jučer vrlo dobri Škahić koji je i pored svog čuvara Šćepanovića uspio pronaći put do mreže. Zrinjski je mogao izjednačiti pet minuta kasnije. Šćepanović je dobro zahvatio loptu sa strane, ali je njegov neugodan udarac glavom pod gredu uspio obraniti vratar domaćih Bobić. Nakon toga pokušaja nije u prvom dijelu bilo više pravih prigoda, tek je svoj udarac u 40. minuti još jednom isprobao Muminović, ali je vratar domaćih bez poteškoća uhvatio loptu. Zrinjski je u prvom dijelu izveo pet udaraca iz kuta, ali toj momčadi nikako nije polazilo za rukom ugroziti vrata domaćina koji je organizirano i rutinski branio sve prekide.

Ofenziva Zrinjskog

Početak nastavka susreta nije bio žestok, kako se to možda očekivalo. Na prvu se pravu prigodu čekalo sve do 64. minute, kada je Hajdarović pokušao s lijeve strane ugroziti vrata Dujkovića, koji je samo pogledom ispratio njegov siloviti udarac. Nedugo potom vratar Dujković je spasio svoja vrata od udarca Hebibovića. Ipak, Zrinjski je nakon tih prigoda počeo dizati tempo i Velež se nesvjesno povukao i orjentirao se na branjenje svoga gola. U 69. minuti nakon serije pogrešaka zadnje linije Veleža lopta je došla do Stojkića, čiji je udarac u padu nekako uspio obraniti vratar Veleža Bobić. Bobić je skinuo i udarac Ivana Crnova koji se prethodno na lijevoj strani dobro oslobodio jednog čuvara i jako šutirao. Zrinjski je stiskao i imao još nekoliko obećavajućih situacija, a do izjednačenja je došao u svom prsktično zadnjem naletu. Bobić je obranio dobar udarac Radulovića, ali se lopta odbila do Crnova koji ju je ubacio u mrežu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije