Košarka: Liga 6

Zrinjski domaćin Slobodi, Bosna dočekuje Kakanj

22.03.2017.
u 07:00

Nakon sinoćnje utakmice 2. kola Lige 6 za prvaka BiH između Igokee i Sparsa, večeras su na rasporedu dva preostala susreta. U dvorani na Bijelom brijegu Zrinjski će ugostiti Slobodu. I jedna i druga momčad dobro je otvorila nastup u Ligi za prvaka. Mostarci su bili još uspješniji jer su slavili kod neugodnog Kaknja, momčadi od koje su u Ligi 10 doživjeli oba poraza.

Napadačka igra

Njihovoj poznatoj napadačkoj igri teško se suprotstaviti. Jako su neugodni Đurasović, Knežević, Begić i kapetan Princ. Osim njih, iz reketa se izvlači i krilni centar Šamadan. Ako se takvoj igri pridoda još netko s visokih pozicija, kao što je to uradio američki košarkaš Brummitt u prošlom kolu u Kaknju, onda se ni jednom njihovom protivniku ne piše dobro. No, svjestan je trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić kako je Sloboda neugodan protivnik i da je dobro vođena i u rosteru ima nekoliko jako dobrih igrača. Glavni aduti trenera Velimira Gašića su Hasandić, koji je jedno vrijeme i igrao za Zrinjski, te Hrnić, Dumić i Muratović.

Odlični studenti

U drugom susretu 2. kola u Sarajevu sastat će se Bosna Royal Jelly i Kakanj. Bosna je u Ligi 10 nakon silnih turbulencija u klubu i stizanja iz drugoligaškog društva osvojila 1. mjesto i sve iznenadila. Studenti su kao plod tako dobrih igra stigli i do završnice Kupa BiH, gdje ih je pobijedila Igokea. No, Sarajlije su Aleksandrovčanima uzvratili u susretu 1. kola Lige 6 pobijedivši ih na jedno veliko iznenađenje. Nošeni na krilima tako iznenađujuće pobjede, Bosna je večeras protiv Kaknja veliki favorit. Kakanj ima solidnu momčad, ali teško je povjerovati da mogu doći do pobjede u Skenderiji. Aduti trenera Josipa Pandže su Palavra, Šakotić, Svilar i Tomić. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?