VELIKO OTKRIĆE:

Znanstvenici pronašli novi planet na kojem bi ljudi mogli živjeti

znansvetnici
01.06.2016.
u 09:25

Znanstvenici su objavili da su pronašli planet ne kojem bi mogli postojati uvjeti prikladni za život ljudi.

Planet koji su nazvali Kepler 62f oko 40 posto je veći od Zemlje i jedan je od pet planeta koji kruže oko zvijezde nešto manje i hladnije od našeg Sunca, piše Independent. Sve računarske simulacije koje su zasad izveli pokazale su da je taj planet pogodan za život.

Ipak, ne treba već sada početi pakirati se za Kepler 62f. Planet bi najprije trebao sloj ugljikova dioksida u atmosferi koji bi spriječio da se voda smrzne, no znanstvenici vjeruju da to ne bi bio problem napraviti kada bi jednom došli na njega.

“Pronašli smo više atmosferskih spojeva koji bi omogućili dovoljnu toplinu za tekuću vodu na površini planeta”, rekao je dr. Aomawa Shields s Kalifornijskog sveučilišta.

Isto tako, problem predstavlja udaljenost Keplera 62f – 1200 svjetlosnih godina. Ipak, to je jedan od samo 25 planeta koji spadaju u kategoriju pogodnih za život od njih 2300 dosad otkrivenih izvan Sunčeva sustava, a sve upućuje da “bi se na njemu moglo živjeti”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije