PORUKA ZASTUPNIKA

Znamo da je BiH retardirana zemlja

parlament
08.10.2013.
u 08:59

Dušanka Majkić: “Da sam ja šutala srpske glave kao Mehmedović, odavno bih bila tamo gdje treba”

Izvješća o radu pravosudnih institucija u Bosni i Hercegovini redovito izazivaju žestoke rasprave u državnom Parlamentu pa je tako i jučer na sjednici Zastupničkog doma izvješće o radu Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine posvadilo mnoge zastupnike.

Predsjednik VSTV-a Milorad Novković kazao je kako i sam ima niz primjedbi na zakon koji regulira rad ove institucije, ali je odbacio tvrdnje kako pravosuđe ništa ne radi, argumentirajući to podatkom o stotinama tisuća riješenih predmeta. Međutim, zastupnica Dušanka Majkić je kazala da je VSTV ocijenio uspješnim rad predsjednika ustavnih sudova, ali kako nema ni riječi o radu predsjednice Suda BiH koja, navela je, odbija podnijeti izvješće.

-Nije problem što je stanje u Sudu takvo kakvo jeste, već u tome da VSTV kao regulator ništa ne poduzima o ovom pitanju, zaključila je Majkić. Ona je upitala i zašto još nema rješenja prigovora za Dobrovoljačku, zašto se ne procesuira Atif Dudaković i zašto je pušten iz pritvora Šemsudin Mehmedović.Na spominjanje svog imena reagirao je Mehmedović koji je kazao da neke agencije rade po nalogu centara moći iz RS-a.

-Nemojte svoje političke nakane rješavati preko mojih leđa. Ako hoćete da otvorimo pitanje i vašeg sudjelovanja u ratu i ako hoćete tamo da idete, možemo, kazao je obraćajući se Dušanki Majkić. Nije dugo trebalo čekati na odgovor zastupnice iz SNSD-a koja je u novom javljanju izravno optužila Mehmedovića za ratni zločin. -Da sam radila ono što si ti radio, šutao srpske glave, odavno bih bila tamo gdje i treba. Da sam bila zapovjednik na mjestu gdje je nađeno toliko oružja, također. Nema čovjeka u državi koji ima veći broj grijeha od ovoga koji se usudio javiti, replicirala je Majkić.

Pojedini zastupnici su pokušali smiriti polemiku Majkić-Mehmedović, ali je ubrzo uslijedila i nova, i to ponovno između zastupnika SNSD-a i SDA. Milica Marković je ustvrdila da ako ikada dođe do razlaza u BiH, razlog za to će biti sudstvo i pravosuđe. -Nama je svima jasno da je BiH retardirana zemlja, ali nije problem što je retardirana u kulturi, već u ovom važnom pitanju, kazala je Marković, govoreći o stanju pravosuđa.

Replicirao joj je Šefik Džaferović koji je kazao kako je zapanjen izjavama o BiH kao “retardiranoj zemlji”. -Nevjerojatno je to čuti od zastupnice koja od te države dobiva plaću. Nečuveno i za svaku osudu, kazao je Džaferović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?