SUĐENJE

Zločinačka organizacija planirala ukloniti još 10 osoba

zijad turković
Sud BiH
25.10.2011.
u 10:32

U Turkovićevu rokovniku šifra za heroin je bila drvo, a za kokain regips

– Vidio sam popis ljudi koje treba ukloniti, a na kojem je bilo 15-16 osoba, ustvrdio je jučer svjedok optužbe Isljam Kalender na suđenju Zijadu Turkoviću i ostalima. Kalender je ispričao da je Turkovića upoznao u sarajevskom KPZ-u te da je šestogodišnju zatvorsku kaznu koju mu je izrekao Sud BiH izdržavao u zatvoru u Kuli. Međutim, s obzirom na to da je, kako je i sam priznao, bio stručnjak za miješanje heroina, po Turkovićevoj potrebi je mogao izaći iz zatvora kada je htio, pa čak i u 2 sata noću. “Imao sam veze za heroin, a Zijad je radio s kokainom. Dobivali smo čisti kokain iz Kolumbije, a heroin iz Turske. Drogu smo dobivali preko Ljubana Hećima iz Srbije i Kristala iz Brčkog. Kokain koji smo dobivali je bio strašno jak”, kazao je Kalender istaknuvši da je Emir Hadžić u Mostaru mjesečno dobivao 20 kilograma heroina, te manju količinu kokaina da počasti društvo.

“Bio sam jednom u pratnji vozila koje je Hadžiću u Mostar dostavilo 10 kilograma heroina. Droga je bila upakirana u jaffa keks. Emir je tada tražio i 200 grama kokaina, te me zamolio da to prenesem Turkoviću. Iste noći Turković je po Zekoviću poslao kokain, koji se s Hadžićem našao na pola puta u Konjicu. Zeković nije brojao novac koji mu je tada dao Hadžić, ali jeste kasnije Turković, zbog čega je psovao i bio ljut. Hadžić mu je nešto kasnije preko taksista, poslao novac. To se sve događalo krajem 2006. i početkom 2007. kada je Emir bio živ, a imao je i odgađanja za plaćanje droge od 15 dana2, ispričao je Kalender te dodao da je nakon Hadžićeve smrti Turković poslao Stjepanovića da traži tri kilograma droge. Svjedok je spomenuo i da su Turković i on vodili evidenciju, kao i da je optuženi imao smeđi rokovnik u kojem je u šiframa bila zapisana količina droge.

Pristup rokovniku, tvrdi Kalender, imala je i Turkovićeva supruga Šejla. Šifra za heroin u rokovniku je bila drvo, za kokain regips, a ploča za originalni kokain koji su dobivali iz Kolumbije. U rokovniku je osim šifri i brojki navedeno više osoba, među kojima su “Dženitin brat”, “Koke”, “Vojvoda”. Novcem dobivenim od prodaje droge Turković je, kako je rekao svjedok, kupio objekt Bel Ami te više stanova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije