Sjećanje na pjesnikinju

"Život je kratak, a čežnja beskrajna" Dore Pfanove

BiH,26.11.2015.Mostar,centar za kulturu, Poetsko scenska izvedba Zivot je kratak Dora Pfanova Photo:Stojan Lasic
28.11.2015.
u 07:00

- Ovim projektom, barem nakratko, vratili smo Doru Pfanovu Mostaru, gradu njezinog djetinjstva - kazao je autor Salko Šarić

"Tih je moj grad i propao, kažu, krovovi se ruše

u njemu i propada život i kuće

Pećine strše k'o prije i vjetar ćarlija nad njima, Teče rijeka, plava i zelena kao smaragd..." stihovi su iz pjesme "Mostar" koje je pjesnikinja Dora Pfanova posvetila gradu na Neretvi.

U djelu ove pjesnikinje mogli smo uživati u zanimljivoj poetsko-scenskoj izvedbi upriličenoj na Kamernoj sceni Centra za kulturu Mostar.

Autor projekta "Život je kratak, a čežnja beskrajna" priređenog na poeziju pjesnikinje Dore Pfanove je Salko Šarić uz sudjelovanje glumaca Diane Ondelj-Maksumić i Nedžada Maksumića.

- Ovim projektom, barem nakratko, vratili smo Doru Pfanovu Mostaru, gradu njezinog djetinjstva kojemu je posvetila i jedan dio svog pjesničkog opusa - kazao je Šarić.

Pjesnikinja Dora Pfanova rođena je 30. listopada 1897. u Zemunu. Otac je radio kao profesor u zemunskoj gimnaziji. Djetinjstvo provodi u Mostaru, a realnu gimnaziju završila je u Sarajevu.

Filozofski fakultet upisuje u Zagrebu gdje provodi većinu svoga života. Umire 1989. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije