Liga Hercegovine

Žirović igrom iznenadio Čeljevo i popravio koeficijent za Livnjake

24.08.2016.
u 07:00

Počelo je još jedno izdanje završnice Lige Hercegovine. Najbolje momčadi iz deset hercegovačkih gradova i općina bore se za prestižni Večernjakov pehar. Ove godine završnica se igra u čitlučkoj općini, zapravo u mjestu Krehin Gradac, poznatom po jakoj tradiciji malog nogometa. Prva večer završnog turnira nije donijela spektakluaran posjet jer je uvodne susrete pratilo oko 200 - 250 gledatelja.

Loše vremenske prilike

Razlog tomu su nastupi momčadi koje igrom slučaja dolaze iz udaljenijih hercegovačkih mjesta, pa sa sobom ne vuku previše svojih navijača, ali još veći razlog bilo je i loše vrijeme koje nikako nije išlo na ruku organizatorima natjecanja.

Sudionici su na svečanom otvorenju govorili u odjeći dugih rukava, što nije nimalo specifično za ovaj kraj u ovo doba godine. Ipak, posjet će se sigurno popraviti idućih dana, vremenska prognoza će biti povoljnija, a samim time se očekuje i više neutralnih gledatelja na tribinama.

Večer je počela utakmicom između Gruda Centar (predstavnik Gruda) i Sarajlija (predstavnik Tomislavgrada). Prednost Gruđanima pogotkom u 12. minuti donio je Ante Ćorluka, a njegov prezimenjak Ivan u posljednjoj minuti prvog dijela postigao je pogodak za 2:0. Ivan Ćorluka u drugom dijelu kompletirao svoj hat-trick i bio prvo ime utakmice u uvjerljivoj 4:0 pobijedi Gruđana.

Nakon spomenute utakmice uslijedilo je svečano otvorenje završnice. Na Sportskom centru u Krehinu Gracu mali je nogomet za trenutak prestao. Dobrodošlicu okupljenima uime organizatora natjecanja, Sportske udruge Liga Hercegovine, poželio je Ivan Zeljko, predsjednik Sportske udruge, a čast otvoriti ovogodišnje završno natjecanje pripala je načelniku općine Čitluk Ivi Jerkiću.

- Imamo čast da smo drugi put domaćini ovog prestižnog natjecanja. Prije deset godina bili smo domaćini u Međugorju, a ove godine smo domaćini u Krehinu Gracu. Želim svima koji sudjeluju u ovom natjecanju puno uspjeha i da ovo natjecanje protekne u najboljem redu, fer i korektnoj igri i, naravno, neka pobijedi najbolja momčad. Pohvalit ću naše predstavnike i reći kako su predstavnici Čitluka do sada šest puta bili u finalu i kako je naša momčad iz mjesne zajednice Međugorje tri puta bila pobjednik Lige Hercegovine, što je definitivno bio veliki uspjeh – rekao je načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić te poželio svima ugodan boravak u Krehinu Gracu i proglasio Ligu Hercegovine otvorenom.

Prije nego što je natjecanje nastavljeno, don Ivan Bijakšić, kapelan župe Gradina – Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja – Glavosjek, zazvao je Božji blagoslov na Ligu i sve njezine sudionike, a natjecanje je nastavljeno pobjedom ekipe Žirović iz Livna.

Nakon svečanog otvorenja uslijedila je jedna još zanimljivija predstava. Momčad Čeljeva (predstavnik Čapljine) prije utakmice s predstavnikom Livna (Žirović) bila je u svojstvu blagog favorita.

Neizvjestan susret

Livnjaci su pobijedili Čeljevo s 3:2 u neizvjesnoj utakmici. U prvom dijelu poveli su pogotkom Harisa Cere, Čapljinci su izjednačili preko Neđe Raguža, a prednost Livnjacima prije odlaska na odmor donio je Matej Ištuk. Sredinom drugog dijela Mario Karačić postigao je pogodak za izjednačenje, no ubrzo nakon novog izjednačenja pogodak za slavlje Livnjaka postigao je Božo Sučić. Ovom pobjedom Livnjaci su popravili svoj koeficijent, pa možda u budućnosti mogu očekivati povoljniji ždrijeb. Bez obzira na ishod susreta koji su Livnjaci trebali igrati sinoć u četvrtfinalu, pobjedom protiv Čeljeva već su napravili uspjeh.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije