nova optužnica

Zika negirao da je udario čuvara Suda BiH zbog ratne zastave

02.09.2015.
u 18:21

"Izjašnjavam se da nisam kriv", rekao je jučer Zijad Turković sucu za prethodno saslušanje Suda BiH Staniši Gluhajiću

 

Zijad Turković zvani Zika rekao je jučer sucu za prethodno saslušanje Suda BiH Staniši Gluhajiću: "Izjašnjavam se da nisam kriv". Tako je negirao optužnicu Tužiteljstva BiH za napad na čuvara Pritvorske jedinice Suda BiH. Sudac je odmah na početku rekao da je odbijen zahtjev obrane za izuzeće tužitelja Bože Mihajlovića, piše Večernji list.

- Zahtjev za izuzeće zatražen je zbog toga što je Turković rekao da je imao sukob s ovim tužiteljem u prethodnom sudskom postupku jer mu je, kako je Turković rekao, tužitelj Božo Mihajlović podmetao te da je u dobrim odnosima sa svjedokom pokajnikom Isljamom Kalenderom - navela je obrana. Podsjetimo, u novoj optužnici Turković se tereti da je u dva navrata napao izvjesnog čuvara Nemanju.

- Prvi napad zabilježen je 10. lipnja 2014. uoči Svjetskog prvenstva u nogometu u Brazilu na kojem je sudjelovala i reprezentacija BiH. Incident je izbio jer je čuvar zabranio da u dnevni boravak uđe sa zastavom R BiH, tvrdeći da se radi o ratnoj zastavi. Nakon toga došlo je do gužve u kojoj je Turković stražara udario šakom u glavu nanijevši mu lakše ozljede. Turković je savladan i odveden u ćeliju pri čemu je ponovno pokušao udariti istog zatvorskog čuvara, a nakon čega je vezan lisičinama. Još se tereti da je 20. ožujka 2015., prilikom primanja posjeta, na nacionalnoj osnovi vrijeđao istog policajca i uputio mu prijetnje. Do sukoba je došlo jer taj zatvorski čuvar nije dopustio da Turkoviću sestra preda osam bočica soka koje mu je donijela u pritvor - stoji u novoj optužnici. Podsjetimo, u ranijem postupku Turković, te Saša Stjepanović, Muamer Zahitović, Milenko Lakić i Fadil Aljović osuđeni su na ukupno 95 godina zbog pet ubojstava, pljačke Cargo-centra sarajevske zračne luke, šverca droge, iznude dionica Ključa... Turković je nedavno dobio još jednu optužnicu u kojoj se navodi da je slao prijeteće SMS poruke vlasnici jedne sarajevske medijske kuće iz svoje ćelije u kojoj su i pronašli mobitel.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije