sarajevo

Zgrada Vijeća ministara BiH osvijetljena povodom Svjetskog dana AIDS-a

zgrada Vijeća ministara
N1
01.12.2016.
u 08:53

Zgrada prijateljstva Grčke i Bosne i Hercegovine, zgrada Vijeća ministara BiH, osvijetljena je sinoć u znak obilježavanja Svjetskog dana AIDS-a.

Volonteri Asocijacije XY danas će povodom Svjetskog dana AIDS-a, koji se svake godine obilježava 1. prosinca na Trgu djece Sarajeva organizirati uličnu akciju koja ima za cilj podizanje svijesti građana o važnosti prevencije i testiranja na HIV, javlja N1. 

Akcija će biti održana pod međunarodnim sloganom koji ove godine glasi "Ruku gore za prevenciju HIV-a".

Učionica "Uči gdje stigneš" redovan je alat volontera Asocijacije XY kojim će ovog puta građanima održati kratku edukaciju o AIDS-u, a sve zainteresirane za testiranje na HIV uputiti u Centar za dobrovoljno povjerljivo savjetovanje i testiranje, gdje će brzim testovima za 15 minuta saznati svoj status.

Tijekom prošle godine u Bosni i Hercegovini je registrirano 13 novih HIV pozitivnih slučajeva, od čega 10 u Federaciji BiH i tri u Republici Srpskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?