Atletika

Zenički atletski miting okuplja elitu

01.06.2016.
u 10:00

Sve je spremno za 7. međunarodni atletski miting Zenica 2016. na kojem će nastupiti više od 150 natjecatelja iz 20 zemalja, a o kvaliteti sudionika najbolje govori podatak da će nastupiti 10 sudionika Olimpijskih igara. Bh. atletsku elitu predvodit će Amel Tuka, a najveća neizvjesnost bit će na bacalištu kugle, gdje će nastupiti čak pet olimpijaca: Alić, Pezer, Žunić, Mulaomerović i Ivanov. Za veći broj sudionika ovo će biti i jedan od testova pred iduće Europsko prvenstvo, koje se održava u Amsterdamu, gdje će krajnju formu testirati i naš rekorder Amel Tuka. On je već osvojio 3. mjesto u marokanskom Rabatu (1:45,41) i 6. mjesto u američkom Eugenu (1:45,90) u okviru Dijamantne lige.

- Cilj mi je biti spreman za srpanjsko Europsko prvenstvo i Olimpijske igre u Rio de Janeiru u kolovozu. Za mene je uvijek posebna draž trčati na stadionu na kojem sam počeo karijeru, na kojem, iako sam trčao i utrke Dijamantne lige, imam uvijek posebnu dozu treme - kaže Amel Tuka.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije