Iz noge joj izvadili 17 litara tekućine

Žena s rijetkim medicinskim stanjem ponovo hoda

žena
01.09.2016.
u 17:46

Nakon desetljeća patnje, Roseanne Smith iz SAD-a ponovno može hodati. Kad je imala 18 godina noga joj je počela oticati i tad je saznala da boluje od neizlječive bolesti. Iz noge su joj izvadili čak 17 litara tekućine, prenosi Index.hr

Njezina patnja je počela već s 18 godina, a postala neizdrživa desetak godina kasnije kad je posjetila liječnika. Dijagnoza je bila limfedem, a to je neizlječiva bolest koja nastaje zbog blokade u limfnom sustavu, a zahvaća udove.

Lijeka za bolest nema, ali simptomi se mogu ublažiti, a ona je spas pronašla kod stručnjaka u Južnoj Koreji. Brat, koji svira u bendu, pomogao joj je skupiti novac organiziravši humanitarni koncert.

U Južnoj Koreji nesretna žena podvrgnuta je specijalnoj liposukciji i tretmanu matičnim stanicama, a rezultati su bili izvrsni. Naime, noga joj je sad duplo tanja, a konačno može i hodati bez pomagala.

Iako je sretna razvojem situacije, napomenula je kako joj je takvo stanje uništilo život, gdje god bi došla, svi bi buljili u nju, a to je rezultiralo povlačenjem u sebe, prenosi Daily Mail.

Sad svaki mjesec mora primiti injekciju koja će spriječiti ponovno nakupljanje tekućine, a to će je koštati 800 dolara (5400) kuna mjesečno. Zdravstveno osiguranje u SAD-u taj trošak ne pokriva pa je prepuštena samoj sebi. Evo kako je to izgledalo.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije