Drama

Žena rodila u automobilu dok je išla prema bolnici u Mostaru

Beba
26.04.2013.
u 09:24


Rodilji je pomogla babica koja se zatekla na mjestu događaja

Prometnice Mostar - Široki Brijeg često je blokirana zbog prometnih nesreća, radova... Ipak, razlog kratkotrajne blokade u srijedu predvečer nije bilo ništa od spomenutog nego porod žene u automobilu! Marija Markić taj dan je bila na pregledu, sve je bilo uredu, nije bilo znakova da će uskoro roditi, a do termina je ostalo još nekoliko dana.

Krenuli za Mostar

- Oko 18 sati počeli su lagani bolovi, zvala sam liječnicu, rekla je da krenem u bolnicu - priča nam jučer na početku razgovora Marija dok leži u svom krevetu SKB-a Mostar. Zajedno s mužem sprema stvari, sjedaju u automobil i kreću u Mostar iz Biograca, općina Široki Brijeg. Na ulazu u Mostar Marija shvaća kako beba “ne želi više čekati”, te kako će se poroditi na mjestu suvozača. - Sve se dogodilo u pet minuta. Mislila sam da ću izdržati do bolnice, ali morala sam pustiti bebu da izađe vani. Došla nam je babica koja se zatekla na mjestu događaja i puno nam pomogla. Bebu je utoplila, stavila je uz mene i nastavili smo put prema bolnici - priča uz osmijeh na licu jučer naša sugovornica. U koloni koja se stvorila na ulazu u Mostar bio je još jedan medicinski djelatnik koji je također pomogao da porod prođe u najboljem redu.

Prijem u bolnicu

U bolnici ih dočekuje dr. Nevenka Planinić, završava porod i situacija se konačno smiruje. Marija je rodila dječaka, teškog 3150 grama, 53 cm dugačak. Imena još nema, kaže da se ona i suprug moraju još dogovoriti oko ove teme. - Ime i nije toliko važno. Jedino je bitno da je beba živa i zdrava - kaže skromno Marija dok razgovor privodimo kraju. Očekuje se kako će majka i sin za nekoliko dana biti pušteni kući. Tamo će ih dočekati suprug i još dva sina. Na kraju pitamo u šali kako je muž podnio cijeli događaj. - I ja i on smo bili smireni, odlično se držao - odgovara Marija. Zadnji ovakav događaj bio je nakon velikog snježnog nevremena kada je Hercegovina osvanula pod tri metra snijega. Medicinsko osoblje jučer se nije moglo sjetiti sličnog događaja u normalnim okolnostima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?