ministarska konferencija

Zemlje jugoistočne Europe potpisale Jahorinsku deklaraciju

deklaracija
01.06.2016.
u 14:03

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, zamjenica ministra unutarnjih poslova Republike Albanije Elona Gjebrea, ministar unutarnjih poslova Republike Makedonije Mitko Čavkov, zamjenik ministra unutarnjih poslova Moldavije  Dorin Purice, tajnik Ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore Dragan Pejanović i direktor policije Republike Srbije Vladimir Rebić, danas su u okviru Ministarske konferencije o suradnji u području granične sigurnosti u jugoistočnoj Europi potpisali Jahorinsku deklaraciju.

U Deklaraciji su definirani prioriteti budućeg djelovanja i suradnje u okviru DCAF programa, posebno kada je u pitanju razmjena informacija o novim izazovima i trendovima u oblasti granične sigurnosti, organiziranja obuka i usvajanje europskih standarda i principa koji važe u zemljama Schengen zone.

Organizatori Ministarske konferencije su Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine i Ženevski centar za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije