Službena potvrda

Željka Cvijanović nova-stara premijerka RS-a

Željka Cvijanović
Foto: A.Cavic
01.12.2014.
u 09:32

Cvijanović je dužnost premijerke RS-a obavljala od ožujka 2013. nakon što je dotadašnji premijer Džombić podnio ostavku

Željka Cvijanović će biti nova-stara premijerka Republike Srpske. Na konferenciji za medije u Banjoj Luci predsjednik tog entiteta i SNSD-a Milorad Dodik jučer je priopćio kako je Željka Cvijanović kandidatkinja za mandatara, što se i očekivalo.

Bila ministrica

Željka Cvijanović je dužnost predsjednice Vlade RS-a obavljala od ožujka 2013. godine nakon što je dotadašnji premijer Aleksandar Džombić podnio ostavku. Prije imenovanja na mjesto premijerke bila je ministrica ekonomskih odnosa i regionalne suradnje. Važi za jednu od najodanijih Dodikovih ljudi u stranci u kojoj obavlja i dužnost međunarodne tajnice SNSD-a. Rođena je 1967. u Tesliću, a djevojačko prezime joj je Grabovac. U Tesliću je završila osnovnu i srednju školu. Studirala je engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Sarajevu te je pohađala Filozofski i Pravni fakultet u B. Luci. Profesorica je engleskog jezika, a završila je i poslijediplomski studij na Pravnom fakultetu u oblasti diplomatsko-konzularnog prava. Proteklih dana je dospjela u žižu zanimanja javnosti zbog audiosnimke na kojoj govori o navodnoj kupovini zastupnika zbog formiranja većine u Narodnoj skupštini RS.

Sastav Vlade u 40 dana

Cvijanović je bila kandidatkinja SNSD-a za člana Predsjedništva BiH, ali je tu utrku izgubila od Mladena Ivanića koji je osvojio 317.799 glasova, a ona 310.867. Cvijanović kao predložena mandatarka ima 40 dana za konzultacije, a zatim mora Parlamentu predložiti sastav entitetske Vlade i program rada za izabrano mandatno razdoblje.

Komentara 1

RO
rosa
16:58 01.12.2014.

Željka Papak nastavit će ispunjavati želje Baje.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?