Bh. napadač odlazi u Rim

Željezničaru od Džekinog transfera 650.000 eura

Edin Džeko
03.08.2015.
u 13:57

Iz fonda solidarnosti Željezničar će u slučaju Džekinog transfera dobiti 650.000 eura, a i više kad se aktiviraju bonusi.

Talijanski mediji već danima najavljuju da je transfer Edina Džeke (29) u Romu gotova stvar i da bh. napadač u ponedjeljak (danas) dolazi u Rim.

Goal, međutim, doznaje, da je Džeko još danas na odmoru, nakon što su svi igrači dobili po nekoliko dana, a sutra ide - u Englesku.

Dakako, potrebno je obaviti posljednje pripreme za odlazak, te se pozdraviti s klubom, suigračima iz Manchester Cityja... A liječnički pregled i potpsivanje ugovora za Romu uslijedit će nakon srijede, dakle krajem tjedna.

Transfer je težak 18 milijuna eura, plus pet milijuna bonusa. Cijena je to ispod koje Manchester City nikako nije htio ići, prije svega zato što nije ni htio prodati Edina, ali i zato što su ga doveli za 37 milijuna eura i svaka prodaja 'ispod cijene' ruši im i ugled kluba. Pellegrini je odugovlačio jer nije htio pustiti takvog top igrača, jer nakon odlaska Jovetića ostali su samo na Agüeru i Boniju. Koji je i protiv Stuttgarta pokazao da i nije ta klasa...

Sad će City vjerojatno kupiti napadača, jer u trenutačnoj postavi Sterling će igrati lijevo, Silva iza Agüera, a Navas ili Nasri desno. S druge strane, Roma s Džekom postaje ozbiljan kandidat za naslov prvaka Italije jer uz sjajan vezni red, solidnu obranu i Szczesnog na golu, napokon su dobili napadača koji jamči više deset golova po sezoni. Što dosad nisu imali...

Edin neće u srijedu igrati prijateljsku utakmicu protiv Barcelone, ali nakon nje, krajem tjedna, očekuje se svečano predstavljanje 'pojačanja koje vraća sjaj talijanskom nogometu', kako mu tepaju neki mediji.

Dodajmo i da će iz fonda solidarnosti Željezničar dobiti 650.000 eura od transfera, a i više kad se aktiviraju bonusi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije