Radnik - Željezničar 0:0

Željezničar napadao u Bijeljini, ali osvojio samo bod

30.11.2015.
u 06:30

Prvo poluvrijeme nije opravdalo ulogu derbija, drugo je bilo bolje Radnik je prepustio sredinu terena gostima, dok su prigode tražili iz kontranapada, gdje su koristili Seratlića i Obradovića

Radnik i Željezničar su odigrali bez golova, a za pobjedom će više žaliti gostujući nogometaši koji su propustili nekoliko prigoda. Prvo poluvrijeme nije opravdalo ulogu derbija, dok je u drugom bilo znatno kvalitetnije. Prvo poluvrijeme je razočaralo publiku u Bijeljini, Željezničar je imao više loptu u posjedu, međutim, pravih prigoda nije bilo pred Avdukićem.

Pokušavali kontranapadima

Bijeljinski tim je prepustio sredinu terena gostima, dok je svoje prigode tražio iz kontranapada, gdje su koristili brze igrače Seratlića i Obradovića. Radnik je upravo tako došao i do prve prigode. Marko Obradović se u 20 min oslobodio čuvara, odlično uposlio Seratlića koji je, nažalost, domaćih navijača šutirao slabo pa je Antolović otklonio opasnost. Samo šest minuta kasnije još jedna odlična kontra domaćih. Radnik je prekinuo nalet gostiju pa je Dušan Hodžić pobjegao nogometašima gostujućeg tima, oslobodio se Mladenovića i poslao loptu do Obradovića. Napadač domaćeg tima je otišao previše ukoso pa nije uspio opasnije zaprijetiti gostima. Drugi dio počeo je s dvije sjajne prigode Željezničara. U 46. minuti Đelmić je prošao po strani, uputio odličnu povratnu loptu za Kokota koji je loše zahvatio loptu pa je obrana intervenirala. Ponovno je Kokot bio u prigodi u 53. min kada ga je uposlio Tiago, a Avdukić je sjajnom intervencijom spriječio pogodak. Gosti su ostali s igračem manje u 57. minuti, Đelmić je dobio izravan crveni karton jer je s obje ruke udario Beširevića.

Prigode s igračem manje

Iako je imao igrača manje, Željezničar je mogao do golova u 60. i 70. min. Prvo je Tiago dobio loptu na 10 m od gola i nije bio precizan, a Blagojević se osramotio poslije. Imao je vremena namjestiti se, ali je poslao loptu pored vratnice. Domaći su u završnici pritisnuli, u 77. min postigli su gol koji je opravdano poništen jer je Obradović napravio prekršaj u napadu prije dodavanja Bešireviću.*

Nogometaši Sarajeva bez problema su svladali Travnik u 17. kolu Premijer lige BiH. Ekipa trenera Miodraga Ješića je slavila 4:0. Na prvi pogodak se čekalo do 25. minute kada je Leon Benko bio siguran. Samo minutu kasnije Duljević je iz mrtvog kuta povećao na 2:0. Sarajevo je nastavilo u istom ritmu i u drugom dijelu, pa je još dva puta zatreslo mrežu gostiju. Prvo je pogodio Adnan Kovačević u 52. minuti pa je Adnan Osmanović u završnici susreta postigao i četvrti gol za aktualnog prvaka BiH. Mnogo više uzbuđenja bilo je u Istočnom Sarajevu gdje su Slavija i Mladost podijelile po bod. Gosti su prvi zaprijetili u 25. minuti kada je Kobilica pogodio za vodstvo. On je odlično šutirao s nekih 25 metara i svladao nemoćnog Lučića. Slavija je uspjela preko Barića u 39. minuti doći do izjednačenja. Međutim, unatoč velikoj terenskoj inicijativi i tri izgledne prigode, domaći nisu uspjeli postići drugi gol u nastavku i doći do sva tri boda pa je utakmica završena neriješeno 1:1. Prigode su propustili Spalević, Rovčanin i Barić, a na kraju gosti su zadovoljniji bodom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije