Damir Džumhur

Želim ući u prvih 60, imamo šanse protiv Poljske

25.09.2016.
u 07:00

Najbolji bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur kazao je jučer na konferenciji za medije da je Bosna i Hercegovina, nakon nedavno završenog nastupa na Davis Cupu, konačno prošla u prvu skupinu.

Nakon sedam godina, naglasio je, zadnja stepenica je prevladana i sada se otvorila dobra prilika.

Cilj je ostati u skupini

- Po prvi put se nalazimo među velikim reprezentacijama. Cilj nam je i sljedeće godine ostati u toj skupini. Prije tri dana bilo je ždrijebanje Davis Cupa i odlučeno je da BiH igra kući. Siguran sam i da protiv Poljske imamo dobre šanse i možemo proći dalje. Ako se dogodi da izgubimo, popravni imamo protiv Mađarske i tu smo favoriti. Želimo doći do play-offa za svjetsku skupinu, što nije nemoguće. Idemo korak po korak, rekao Džumhur te se osvrnuo na sezonu koja je u tijeku.

- Zadovoljan sam sezonom. Mnogo stvari koje sam želio ostvariti ispunio sam, moglo je bolje, napredujem konstantno. Posljednjih nekoliko tjedana sam imao težak raspored, imao sam pobjedu na US Openu, ali umor je učinio svoje. To se vidi po rezultatima, dodao je. Istaknuo je da sada slijedi mala stanka te da mu je cilj napraviti u nadolazećem razdoblju nekoliko dobrih rezultata koji će ga “gurnuti” u prvih 60.

Maroko, Moskva, Beč, Pariz

Dodao je da uskoro počinje s pripremama za dva turnira u Maroku, od kojih je jedan osvojio prošle godine. Nakon toga slijedi Moskva, pa Beč, a posljednji je Masters u Parizu.

- Možda odigram i još jedan Challenger, ali nadam se da će moja sezona biti gotova u Parizu. Nisam želio ići u Aziju, jer ne osjećam da mogu s dugim putem napraviti neke dobre rezultate. Pokušat ću na ova dva turnira skupiti dovoljno bodova da uđem u top 60 do kraja sezone, pojasnio je najbolji bh. tenisač. Džumhur je jučer postao prvi veleposlanik Muzeja ratnog djetinjstva. Ravnatelj Muzeja Jasminko Halilović rekao je da mir nema alternativu. - Naša budućnost su muzej i sport. Želimo da djeca odrastaju u muzejima i na teniskim terenima. Prvi veleposlanik Muzeja je Damir Džumhur, što je meni jako drago. On pripada našoj ratnoj generaciji, ali želimo promovirati i vrhunski sport, poručio je Halilović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije