lovren:

Želim se vratiti u reprezentaciju, ali mora me se doživljavati

Dejan Lovren
25.07.2016.
u 10:05

Naravno da mi je bilo drago što me trener vidi kao kapetana. Kao što sam bio sretan kad sam nosio kapetansku vrpcu na prijateljskoj utakmici s Wiganom. Ali, polako, sad nam se priključuju iskusniji igrači Englezi, vidjet ćemo kako će biti u budućnosti, rekao je uvodu razgovora za Sportske novosti Dejan Lovren pa još malo progovorio kakav je to osjećaj biti kapetan Liverpoola.

"Sretan sam i ponosan, ali najvažnije će biti na terenu pokazati najbolje od sebe, opravdati činjenicu da me trener Klopp vidi kao čovjeka koji može biti lider momčadi."

Klopp zasad nije postavio imperativ pred momčad, ali...

"Nismo o tome još razgovarali, jer trener čeka da se okupi kompletna momčad. Tada ćemo općenito pričati o sezoni, pa ćemo onda i saznati što se od nas konkretno očekuje. Mogu predvidjeti da će imperativ sigurno biti ulazak u Ligu prvaka. Liverpool zaslužuje biti u najelitnijem klupskom natjecanju na svijetu. Svi to znamo, ne treba posebno naglašavati. Ne zamaramo se s protivnicima koji nas čekaju na startu Premiershipa, samo nam je bitno da svi budemo zdravi, da budemo fit."

Kada je Lovren u pitanju, reprezentacija je neizostavna tema...

"Naravno da sam pratio Euro, svaku utakmicu hrvatske reprezentacije. Navijao sam i drhtao skupa s dečkima. Nije bilo lako gledati suigrače na Euru, a ja na odmoru! Kako sam mogao biti raspoložen? Naravno da sam bio nesretan."

"Razočaran sam! Rezultatom naravno, jer smo ispali prerano, u osmini finala. Na našem slučaju najbolje se pokazalo kako u nogometu uvijek ne pobjeđuje bolji. Ne treba biti previše mudar ili biti preveliki nogometni analitičar da bi se zaključilo kako smo bili mnogo bolji od Portugala. Nadigrali smo ih... Ali što? Ispali smo. Ma, stalno na europskim prvenstvima ispadamo do lošijih suparnika."

"Mi imamo top, sjajne, vrhunske igrače. Mogli smo do polufinala, finala... Valjda će biti bolje na sljedećim velikim natjecanjima."

Lovren se ipak nada povratku u reprezentaciju nakon sukoba s Antom Čačićem.

"To je bila moja odluka, na kraju i odluka izbornika Ante Čačića. Bilo pa prošlo, vjerujem da će u budućnosti biti bolje! Nadam se da ćemo krenuti pravi, boljim putem."

"Pa zar sam ikada kazao da više ne želim igrati za Hrvatsku? Nije valjda netko to tako shvatio? Nikad ništa slično nisam kazao u tom kontekstu. Da bude svima jasno, želim igrati za Hrvatsku! Otvoren sam za svaki razgovor, ali..."

"Želio bih da se u razgovoru riješe sve nedoumice i nesporazumi. Vjerujem da će onda u budućem vremenu zaista sve biti bolje."

"Mogao bih vam sada deset minuta pričati o odnosu Ante Čačića i mene. Međutim, ja sam uvijek za razgovor. Želim da se ova priča riješi na miran način, kulturno, korektno. Iskreno, nekako sam stalno bio apostrofiran kao čovjek koji je prepotentan i bahat, da se volim svađati. Pa su onda mnogo pisali i govorili da postavljam ultimatume. Navikao sam na to. Međutim, ja samo imam svoje mišljenje, svoj stav i uvijek ću ga javno iskazati. Nisam od onih koji će u uskom društvu govoriti jedno nekome iz leđa, a onda u javnost gurati zašećerene rečenice."

Glavni problem je bio...

"Kratko i jasno. Nisam se mogao gledati na klupi za pričuve! Naravno da ne mogu od bilo kojeg trenera tražiti da budem u udarnih jedanaest, to je nemoguće. To nikad ne bih napravio, to nije normalno. Međutim, to je poanta priče, želim samo imati dojam da me se - doživljava. Da me se doživljava kao igrača koji može igrati u prvih jedanaest, da sam tu. Kao što je to kod trenera Kloppa. Ne trebam ja uvijek igrati u udarnom sastavu, ali vidim da sam stalno tu, da me se cijeni, da sam u konkurenciji. Da, želio sam u reprezentaciji imati drukčiji status. Dakle, ono što sam kazao, hoću da me izbornici 'doživljavaju', da se ne osjećam kako sam tu samo zato da budem tu, da popunjavam broj."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?