Premijer liga BiH

Ždrijeb je “krivac” što su na startu sezone izostali derbiji

nogomet
Foto: VL
02.08.2014.
u 12:14

Današnji program donosi šest susreta prvenstva od kojih se ni jedan ne može nazvati derbijem 1. kola Premijer lige BiH

Ždrijeb je “krivac” što su na startu prvenstva izostali susreti koje tretiramo derbijima. Ipak, sve su utakmice zanimljive, jer nakon što se odigraju, koliko toliko steći ćemo uvid u (ne)pripremljenost i formu klubova, koliko je tko slabiji ili jači nego proljetos.

Zanimljivo na Otoci

Ako bismo ipak tražili najzanimljiviji susret, onda je to dvoboj na Otoci Olimpica i Željezničara. Jer, Olimpic nikada nije svladao susjede s Grbavice. Tradicije su da se ruše, a za Vukove je ovo prava prigoda, jer Željezničar je ljetos igrački jako oslabljen. No, i Olimpic je puno mijenjao, pa je pitanje koliko je trener Varešanović sve posložio.Zrinjski u obranu naslova kreće iz Foče. Tamo će ga ugostiti Slavija, koja renovira travnjak u Lukavici. Zrinjski je favorit, mada iz Slavije tvrde kako su se ljetos silno pojačali. Borac putuje u Bijeljinu u goste Mladosti. Prošle jeseni tamo je osvojio sva tri boda, Mladost uzvratila proljetos pobjedom u Banja Luci... Možda je red za podjelu bodova? Velež je domaćin povratniku u ligu Drini. Mostarci su favoriti, a vrijednost Zvorničana teško je procijeniti, jer ljetos su puno mijenjali sastav, kupivši deset novih igrača! I Sloboda se vratila među premijerligaše, te kao i Drina puno “češljala” svlačionicu. Koliko je sastav s Tušnja jak, možda saznamo nakon gostovanja na travničkoj Piroti, gdje Veziri rijetko gube bodove.

U nedjelju dva susreta

Vitez je (gotovo) cijelo prošlo prvenstvo igrao kao domaćin na Kamberovića polju u Zenici. Povjerenstvo za licenciranje dalo mu je zeleno svjetlo – ubuduće će igrati kao domaćin u svom gradu. Ali, Vitežani će i danas u Zenicu, ali na Bilino polje gdje će ih ugostiti Čelik. Zeničani su favoriti, a da je Vitez u krizi dokaz je da na šest pripremnih utakmica ljetos nisu zabili niti jedan pogodak! Sarajevo i Široki Brijeg svoje domaće susrete igraju sutra. Sarajevo će ugostiti Zvijezdu, Širok Brijeg Radnika. (mkn)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije