utjecali na prihode

Zbog zračnih udara ISIL morao upola smanjiti plaće borcima

ISIL
08.02.2016.
u 16:15

Islamska država (ISIL) bila je prisiljena prepoloviti plaće svojim borcima zbog toga što su zračni udari međunarodne koalicije predvođene Sjedinjenim Državma snažno utjecali na naftne prihode kojima se financira ta džihadistička skupina, izjavio je u ponedjeljak visoki američki dužnosnik.

Daniel Glaser, pomoćnik tajnika u američkom ministarstvu financija u odjelu za financiranje borbe protiv terorizma, rekao je da su zračni udari utjecali na crpljenje, rafiniranje i prijevoz nafte s teritorija koji su pod kontrolom IS-a u Iraku i Siriji.

"Kada pogledate poteškoće za koje znamo da ih imaju u prijevozu i crpljenju nafte, mislim da možemo reći da više nisu u stanju zarađivati na taj način...", rekao je Glaser na konferenciji u Londonu.

"Smanjili su plaće svojim borcima u Raki do 50 posto", dodao je.

Mete napada također su bila skladišta s novcem i u zračnim udarima "doslovce su spaljeni milijuni dolara".

"Nije jeftino voditi kalifat i nije jeftino voditi rat", rekao je Glaser. "Treba platiti borcima, a njima je to sve teže i teže", ustvrdio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?