Policija pronašla drogu

Zbog speeda uhićen diler (20) iz Prijedora, zbog droge uhićenje i u Zenici

dilanje_nnn_bih_24072015
25.07.2015.
u 09:02

Policija je jučer nastavila intenzivnu borbu protiv narkomafije u BiH koja je od ranije označena kao jedno od važnijih odredišta na "balkanskoj ruti" koja povezuje zemlje bivše države u organiziranom kriminalu. U Prijedoru je uhićen dvadesetogodišnjak inicijala N. K., a kod njega je policija pronašla drogu speed. Droga je bila namijenjena daljnjoj distribuciji. Najčešće se ova droga raspršuje u kafićima i diskotekama. - Ova droga uzrokuje brz i nepravilan rad srca, drhtanje, grčenje, gubitak koordinacije, nekontrolirane pokrete i fizički kolaps. Problem je što onaj tko postane ovisan o njoj kasnije teško može stati. Pri konzumaciji postoji neugodno razdoblje nakon prestanka djelovanja droge, odnosno velika je razlika između euforije i depresije, što potiče na ponovnu konzumaciju. Stoga je bitno zaustavljati njen prodor na tržište, govore stručnjaci. Uhićeni 20-godišnjak iz Prijedora dobiti će prijavu za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, priopćeno je iz Centra javne sigurnosti Prijedor. Akcija je bila dobro koordinirana. Uhićenom je droga pronađena u stanu, ali i u drugim prostorima koje koristi. - Pretres je izvršen uz suglasnost dežurnog tužitelja Okružnog tužiteljstva Banja Luka, i po naredbi suca za prethodni postupak Osnovnog suda iz Prijedora, priopćeno je iz policije. U tijeku je dokumentiranje i kompletiranje ovog predmeta nakon čega će nadležnom tužiteljstvu biti dostavljena dokumentacija o počinjenom kaznenom djelu i počinitelju. Narkopodzemlje jučer nije bilo problem samo u Prijedoru, već i u Zenici, gdje je također uhićena jedna osoba. U ulici Stanični trg službenici policije izvršili su legitimiranje i pretres osobe inicijala H. E., a tom prilikom pronašli su pet PVC vrećica u kojima se nalazila praškasta tvar koja asocina na opojnu drogu.

- Navedena osoba odmah je lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama gdje je napravljena kriminalistička obrada, priopćeno je iz MUP-a ZDŽ. (az)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije